Știrile zilei în Sănătate. Rețea de spitale, cerere de faliment. O nouă terapie pentru afecțiunile pulmonare

stirile zilei in sanatate - FOTO: Freepik@andreyoskirko
Acestea sunt cele mai importante știri ale zilei din domeniul medical.

Rețeaua de spitale din SUA, Steward, solicită falimentul și vizează un nou împrumut. Steward Health Care, care operează 31 de spitale în opt state din SUA, a depus cerere de faliment de tip Chapter 11 în Texas luni, având ca scop obținerea unui nou împrumut de la proprietarul său, Medical Properties Trust.

Steward, cea mai mare rețea de sănătate privată deținută de medici cu scop lucrativ din SUA, a declarat că va continua să servească pacienții în mod normal în timpul falimentului său, transmite Reuters.

Tratamentele pentru fibroza chistică aduc profituri

Vertex depășește estimările de profit pentru primul trimestru datorită cererii robuste pentru tratamentele împotriva fibrozei chistice. Vertex Pharmaceuticals a depășit estimările Wall Street-ului pentru profitul din primul trimestru luni, datorită unei cereri puternice pentru tratamentele sale blockbuster împotriva fibrozei chistice.

Fibroza chistică (CF) - o tulburare moștenită care provoacă leziuni severe la plămâni, sistemul digestiv și alte organe - afectează aproximativ 105.000 de persoane din 94 de țări, conform datelor Fundației CF din SUA.

Primul tratament asistat de psihoactive pentru PTSD, în discuții

FDA va discuta aprobarea primului tratament asistat de psihoactive pentru PTSD în iunie. Panelul FDA din SUA va discuta despre primul tratament pentru PTSD asistat de psihoactive luna viitoare

Panelul de consilieri independenți ai FDA-ului din SUA va discuta pe 4 iunie dacă ar trebui să recomande aprobarea pentru primul tratament asistat de MDMA pentru tulburarea de stres post-traumatic, a declarat Lykos Therapeutics luni. Acesta ar fi primul panel al FDA-ului format din experți externi care să revizuiască un nou tratament potențial pentru PTSD în ultimii 25 de ani.

Spital din China, investigat din cauza acuzațiilor de maternitate surogat

Autoritățile sanitare din China investighează un spital după acuzațiile de maternitate surogat. Comisia Națională de Sănătate a Chinei a declarat că investighează un spital din zona sud-vestică Chongqing pentru presupusa sa implicare în maternitatea surogat, care este ilegală în China, după o largă circulație a acestei probleme pe rețelele de socializare.

Incidentul survine după o serie de investigații oficiale anul trecut legate de eliberarea de certificate de naștere false într-un moment în care China încearcă să își crească rata de nașteri.

Alertă din cauza gripei aviare

CDC din SUA cere statelor să pună la dispoziție echipament de protecție pentru lucrători pentru a combate gripa aviară. Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) din SUA a declarat luni că s-a întâlnit cu oficialii de sănătate din state și i-a rugat să faciliteze distribuirea echipamentului de protecție pentru lucrătorii agricoli pentru a evita infectarea cu gripa aviară H5N1.

CDC a declarat că a cerut departamentelor de sănătate ale statelor să lucreze cu omologii lor din departamentele de agricultură și cu partenerii din comunități pentru a prioritiza distribuirea echipamentului de protecție personală din stocul lor către lucrătorii din fermele unde turmele de vaci au fost cunoscute că sunt infectate cu gripa aviară.

Paturile de ATI, insuficiente în China

China ar trebui să mărească numărul de paturi de terapie intensivă, spun agențiile de stat. China ar trebui să își mărească numărul de paturi de terapie intensivă în următorii ani ca parte a măsurilor sale de sănătate publică, au recomandat mai multe agenții de stat într-o declarație comună publicată luni.

A doua cea mai populată țară din lume a crescut treptat numărul de paturi de terapie intensivă de-a lungul anilor, dar criticii spun că sistemul său de sănătate rămâne subdimensionat și a fost foarte solicitat după ce autoritățile au încheiat brusc restricțiile naționale legate de pandemia COVID la sfârșitul anului 2022.

O nouă terapie pentru afecțiunile pulmonare

Gossamer Bio și Chiesi Group vor colabora în terapia pentru afecțiunile pulmonare. Gossamer Bio a declarat luni că va colabora cu producătorul italian de medicamente Chiesi Group pentru a dezvolta și a comercializa terapia sa seralutinib în mai multe indicații legate de tensiunea arterială ridicată din cauza constricției arterelor pulmonare.

Terapia se află în prezent în dezvoltarea de stadiu avansat pentru tratamentul hipertensiunii arteriale pulmonare (PAH), care afectează aproximativ 40.000 de persoane din Statele Unite.

CSL din Australia testează "prețuri dinamice" pentru sângele donatorilor în contextul creșterii costurilor

CSL din Australia, cel mai mare producător mondial de produse din plasmă sanguină, testează "prețuri dinamice" ale plăților către donatori pentru a-și crește marginile de profit în contextul costurilor de aprovizionare persistente ridicate, a declarat un executiv senior marți. CSL, una dintre cele mai mari companii listate din Australia, își obține cea mai mare parte din profit din conversia plasmei sanguine donate în tratamente pentru boli rare.

Statul New York dă în judecată un grup pentru afirmațiile de reversare a pilulei de avort

Procurorul general al statului New York a dat în judecată luni Heartbeat International, un grup anti-avort, și 11 centre de criză pentru sarcini, acuzându-le că induc în eroare și potențial pun în pericol femeile prin faptul că pretind că pot oferi un tratament care să inverseze efectul pilulei de avort mifepristone.

În proces, procurorul general al New Yorkului, Letitia James, a cerut unui tribunal de stat din Manhattan să blocheze Heartbeat International și centrele, situate în întreg statul New York și ale căror misiuni sunt de a descuraja femeile să aibă avorturi, să nu mai promoveze inversarea pilulei de avort pe site-urile lor web sau în altă parte și să acorde daune într-o sumă nespecificată de bani.

Persoanele cu două copii ale unui gen al riscului au o formă genetică a Alzheimerului, spun oamenii de știință

Oamenii care poartă două copii ale genei APOE4 sunt practic garantați că vor dezvolta Alzheimer și vor întâmpina simptome la o vârstă mai fragedă, au raportat cercetătorii luni într-un studiu care ar putea redefini purtătorii ca având o nouă formă genetică a bolii care își deteriorează mintea.

Reclasificarea ar putea schimba cercetarea, diagnosticul și abordările terapeutice pentru Alzheimer, conform cercetătorilor, ale căror studii au fost publicate în revista Nature Medicine.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel