Știrile zilei în Sănătate și Farma. Vânzările de medicamente oncologice impulsionează creșterea J&J. Bayer solicită aprobarea UE pentru medicamentul împotriva menopauzei

stirile zilei in sanatate si farma - FOTO: Freepik@The Yuri Arcurs Collection
Acestea sunt cele mai importante știri ale zilei din domeniul medical și cel farmaceutic.

Johnson & Johnson și-a majorat previziunile pentru profitul și vânzările din 2024, după ce a raportat vânzări puternice de medicamente oncologice și rezultate trimestriale care au depășit așteptările Wall Street.

Vânzările de medicamente pentru cancer ale J&J au crescut cu aproape 19% la nivel global în acest trimestru, impulsionate de peste 3 miliarde de dolari pentru tratamentul mielomului multiplu, Darzalex, în creștere cu 20,7%, adică mai mult de 500 de milioane de dolari față de anul trecut, transmite Reuters.

Bayer depune cererea de marketing pentru un medicament de ameliorare a simptomelor menopauzei în UE

Bayer a anunțat marți că a depus o cerere de autorizare de marketing la Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) pentru medicamentul său de ameliorare a simptomelor menopauzei, elinzanetant. Pilula zilnică s-a dovedit eficientă în reducerea bufeurilor într-un al treilea studiu clinic de fază finală, care a oferit date suplimentare privind eficacitatea și siguranța pe termen lung.

FDA din SUA aprobă dispozitivul robotic al CMR Surgical pentru asistarea în procedurile de îndepărtare a vezicii biliare

Producătorul britanic de dispozitive medicale, CMR Surgical, a anunțat marți că Administrația pentru Alimente și Medicamente din SUA (FDA) a aprobat versiunea îmbunătățită a robotului său chirurgical pentru a fi utilizată în procedurile de îndepărtare a vezicii biliare. Dispozitivul portabil, numit Versius Surgical System, a fost aprobat pentru utilizare la pacienții de 22 de ani și peste, care sunt eligibili pentru chirurgie minim invazivă, a precizat compania.

UnitedHealth prognozează un profit pentru 2025 sub estimările Wall Street, acțiunile scad

UnitedHealth Group a oferit marți o prognoză de profit pentru 2025 sub estimările Wall Street, anticipând presiuni asupra afacerilor sale de asigurări de sănătate sprijinite de guvern, iar acțiunile sale au scăzut cu 8%. Cel mai mare asigurător de sănătate din SUA a prognozat un profit de până la 30 de dolari pe acțiune. Această valoare maximă a fost sub estimările analiștilor, care anticipau 31,18 dolari pe acțiune, conform datelor LSEG.

GSK dă în judecată Moderna pentru încălcarea brevetului în SUA cu privire la vaccinurile pentru COVID și RSV

Compania farmaceutică britanică GlaxoSmithKline a dat în judecată marți compania Moderna în instanța federală din Delaware, acuzând-o că a încălcat drepturile de brevet ale GSK prin tehnologia sa de ARN mesager, utilizată în vaccinul său de succes pentru COVID-19, Spikevax, și în vaccinul său pentru RSV, mResvia.

Conform celor două procese, nanoparticulele lipidice ale Moderna, folosite pentru transportul fragilului ARN mesager în corpul uman, încalcă mai multe brevete ale GSK, care acoperă inovații similare. GSK a depus un proces similar împotriva Pfizer și BioNTech în aceeași instanță în aprilie, în legătură cu vaccinul lor pentru COVID-19. Noua acțiune judiciară solicită despăgubiri bănești nespecificate.

J&J trebuie să plătească 15 milioane de dolari unui bărbat care susține că talcul i-a cauzat cancer

Johnson & Johnson trebuie să plătească 15 milioane de dolari unui bărbat din Connecticut, care susține că a dezvoltat mezoteliom, o formă rară de cancer, ca urmare a utilizării pudrei de talc a companiei timp de decenii, a decis un juriu marți. Reclamantul Evan Plotkin a dat în judecată compania în 2021, la scurt timp după ce a fost diagnosticat, spunând că s-a îmbolnăvit din cauza inhalării pudrei de talc pentru copii produsă de J&J.

Campania de vaccinare împotriva poliomielitei în Gaza începe bine

Organizația Mondială a Sănătății a anunțat marți că a reușit să înceapă campania de vaccinare împotriva poliomielitei în Gaza centrală și să vaccineze zeci de mii de copii, în ciuda atacurilor israeliene în zona desemnată ca protejată, cu câteva ore înainte. Ca parte a unui acord între armata israeliană și grupul militant palestinian Hamas, pauzele umanitare în războiul de un an din Gaza urmau să înceapă luni dimineață pentru a ajunge la sute de mii de copii.

Pfizer numește un veteran de la Vanguard în consiliul său, pe fondul presiunilor din partea Starboard

Pfizer l-a numit marți în consiliul său pe fostul director executiv de la Vanguard, cel mai mare investitor al gigantului farmaceutic, în timp ce compania se confruntă cu presiuni din partea fondului de investiții activist Starboard Value. Mortimer "Tim" Buckley a fost președinte și director executiv al Vanguard până în acest an, când și-a anunțat retragerea. Buckley are 55 de ani.

Franța ridică nivelul de risc pentru gripa aviară

Franța a ridicat nivelul de risc pentru gripa aviară la 'moderat', de la 'neglijabil', potrivit unui decret publicat marți în jurnalul oficial, o măsură care va consolida măsurile de securitate în jurul fermelor avicole. Ministerul a declarat că schimbarea statutului este legată de o creștere a numărului de cazuri de gripă aviară foarte patogenă în mai multe țări vecine, crescând posibilitatea ca păsările migratoare să transmită virusul în timpul trecerii prin Franța.

Marea Britanie va studia utilizarea medicamentului pentru pierderea în greutate al Eli Lilly pentru a ajuta oamenii să se întoarcă la muncă

Marea Britanie va studia dacă utilizarea medicamentului pentru pierderea în greutate al Eli Lilly poate ajuta oamenii să revină la muncă și să combată rata ridicată a bolilor de lungă durată, care au devenit o povară majoră pentru economie.

Ministrul sănătății, Wes Streeting, a prezis că utilizarea medicamentului – un competitor al Ozempic de la Novo Nordisk – ar putea ajuta la transformarea sănătății națiunii, după ce Lilly a anunțat o investiție de 279 milioane de lire sterline (365,4 milioane de dolari) în Marea Britanie, ca parte a unui summit organizat de premierul Keir Starmer.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel