Știrile zilei în Sănătate și Farma. Australia investește 64 de milioane de dolari pentru combaterea gripei aviare. Bayer solicită noi indicații pentru medicamentul Nubeqa

stirile zilei in sanatate si farma - FOTO: Freepik@The Yuri Arcurs Collection
Acestea sunt cele mai importante știri ale zilei din domeniul medical și cel farmaceutic. 

Organizația Mondială a Sănătății a anunțat că a primit promisiuni în valoare de 700 de milioane de dolari pentru bugetul său 2025-2028, la un eveniment din Berlin, luni, în plus față de 300 de milioane de dolari deja promise de Uniunea Europeană și Uniunea Africană.

"Pandemia COVID-19 a demonstrat că, atunci când sănătatea este în pericol, totul este în pericol. Investițiile în OMS sunt, prin urmare, investiții nu doar în protejarea și promovarea sănătății, ci și în societăți și economii mai echitabile, mai stabile și mai sigure", a spus șeful OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, la eveniment, potrivit Reuters.

Franța solicită garanții de muncă de la Sanofi în legătură cu producția analgezicului Doliprane

Guvernul francez are nevoie de garanții din partea producătorului de medicamente Sanofi că producția analgezicului său popular Doliprane va rămâne în Franța pentru a permite vânzarea filialei sale de sănătate pentru consumatori.

Ministrul Economiei, Antoine Armand, a declarat luni că Sanofi a intrat vineri în negocieri pentru a vinde o participație de 50% în afacerea sa Opella - ale cărei mărci includ Doliprane - către firma americană de private equity Clayton Dubilier & Rice, dar sindicatele se tem de reduceri de locuri de muncă din cauza acestui lucru.

Baxter importă soluții IV pe fondul unei penurii în SUA cauzate de uraganul Helene

Baxter International a început să efectueze livrări de produse intravenoase în Statele Unite din două facilități internaționale săptămâna trecută, a declarat luni, în timp ce lucrează pentru a readuce o fabrică din Carolina de Nord afectată de uragan online, în contextul unei penurii a acestui produs medical esențial.

De asemenea, producătorul de dispozitive medicale a primit aprobată de către Administrația pentru Alimente și Medicamente din SUA (FDA) pe 9 octombrie importul temporar de produse din cinci facilități din Canada, China, Irlanda și Regatul Unit și lucra pentru a obține autorizarea pentru mai multe locații în contextul unei penurii naționale, după ce fabrica a fost inundată de uraganul Helene la sfârșitul lunii trecute.

Australia se angajează să aloce 64 de milioane de dolari pentru a se proteja de amenințarea iminentă a gripei aviare

Guvernul australian a anunțat duminică că va cheltui un plus de 95 de milioane de dolari australieni (64,13 milioane de dolari) pentru a se proteja împotriva unei tulpini distrugătoare de gripă aviară care s-a răspândit prin populațiile de păsări și mamifere din întreaga lume, dar care nu a ajuns încă pe continentul insular.

Oceania este ultima regiune din lume liberă de gripa aviară H5N1 clada 2.3.4.4b, care a ucis sute de milioane de păsări și zeci de mii de mamifere din 2020, lăsând plajele pline de cadavre și afectând industria agricolă.

Vanda Pharmaceuticals respinge a doua ofertă de preluare a Cycle Pharma

Vanda Pharmaceuticals a respins luni a doua propunere de preluare din partea Cycle Pharmaceuticals din Regatul Unit, care evaluează compania farmaceutică la 8 dolari pe acțiune, în ciuda scăderii acțiunilor Vanda după ce FDA a respins medicamentul său pentru o afecțiune stomacală. Termenii propunerii Cycle Pharma sunt "economici identici" cu oferta anterior evaluată și respinsă, a declarat Vanda într-un comunicat.

Blue Cross Blue Shield soluționează o acțiune colectivă în domeniul sănătății din SUA pentru 2,8 miliarde de dolari

Asigurătorul Blue Cross Blue Shield a fost de acord să plătească 2,8 miliarde de dolari pentru a rezolva cererile de acțiune colectivă antitrust înaintate de spitale, medici și alți furnizori de sănătate, care susțin că au fost subplătiți pentru rambursări, conform unei declarații a reclamanților într-un dosar dintr-un tribunal federal din Alabama luni. Acordul este cel mai mare vreodată într-un caz antitrust din domeniul sănătății, au adăugat aceștia.

California raportează cinci cazuri posibile de gripă aviară umană

California investighează cinci posibile cazuri umane de gripă aviară printre lucrătorii de la fermele de lapte, în plus față de cele șase cazuri deja confirmate în stat, a declarat luni departamentul de sănătate al statului. Gripa aviară s-a răspândit la 100 de ferme de lapte din California și 300 la nivel național, conform Departamentului de Agricultură al SUA.

Au fost confirmate 19 cazuri umane în acest an printre lucrătorii de fermă expuși păsărilor sau mamiferelor bolnave, inclusiv cele șase cazuri confirmate în California în această lună.

Lundbeck din Danemarca mizează pe un medicament pentru epilepsie cu un acord de 2,6 miliarde de dolari cu Longboard

H Lundbeck A/S a convenit să cumpere Longboard Pharmaceuticals, cu sediul în SUA, pentru 2,6 miliarde de dolari, marcând cel mai mare acord din istoria companiei daneze, în timp ce caută să își întărească portofoliul cu un potențial medicament blockbuster pentru epilepsie.

Acțiunile Longboard au crescut cu 51% după ce companiile au anunțat că Lundbeck va oferi 60 de dolari fiecare, ceea ce reprezintă un premiu de 54,2% față de ultima închidere a acțiunii de 38,90 dolari.

Bayer solicită o a treia indicație pentru Nubeqa în UE

Bayer a declarat luni că a aplicat la agenția de reglementare a medicamentelor din UE pentru utilizarea Nubeqa, cunoscut și sub numele de darolutamid, în combinație cu terapia de privare androgenică.

Aceasta a spus că depunerea către Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) s-a bazat pe rezultate pozitive dintr-un studiu de fază III care a arătat că darolutamid plus terapia de privare androgenică (ADT) a redus semnificativ riscul de progresie radiologică sau deces cu 46% comparativ cu placebo plus ADT la pacienții cu cancer de prostată metastatic sensibil la hormoni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel