Știrile zilei în Sănătate și Farma. Medicament pentru cancerul pulmonar, ineficient. Armata, mobilizată pentru asigurarea securității cadrelor medicale

stirile zilei in sanatate si farma - FOTO: Freepik@lenadig
Acestea sunt cele mai importante știri ale zilei din domeniul medical și cel farmaceutic.

Unul din șapte americani s-au înscris pentru acoperirea de asigurare de sănătate prin piețele Affordable Care Act (ACA) de la lansarea acestora în 2014, conform datelor publicate marți de Departamentul Trezoreriei SUA. Un total de 49,4 milioane de americani s-au înscris pentru planurile, adesea denumite Obamacare, cu o înscriere de vârf de 20,8 milioane de persoane în 2024, a spus agenția, transmite Reuters.

Acțiunile producătorilor de aparate auditive, în scădere

Acțiunile producătorilor europeni de aparate auditive au scăzut în prima parte a zilei de marți după ce Apple a lansat funcții de asistență auditive. Apple a spus că AirPods Pro 2 pot fi acum "transformate" într-un asistent auditiv personalizat printr-o actualizare de software viitoare care va amplifica sunetele specifice în timp real, inclusiv părți ale discursului sau elemente din mediul utilizatorului.

Atacuri asupra medicilor

Guvernul italian s-a confruntat marți cu apeluri din partea lucrătorilor din domeniul sănătății pentru a trimite armata pentru a proteja spitalele publice, după o serie de atacuri împotriva medicilor și asistentelor care spun că sunt nu doar supraîncărcați și subplătiți, dar și fizic în pericol.

Săptămâna trecută, în orașul Foggia din sud, o echipă de medici și asistente a spus că a trebuit să se baricadeze într-o cameră pentru a fugi de rudele și prietenii unei tinere care a murit în timpul unei intervenții chirurgicale.

Acțiunile AstraZeneca scad după un eșec în trialul unui medicament pentru cancerul pulmonar

Acțiunile AstraZeneca listate la Londra au scăzut cu peste 5% marți după ce rezultatele trialului pentru medicamentul său experimental de precizie pentru cancerul pulmonar au arătat că acesta nu a îmbunătățit semnificativ rezultatele generale ale supraviețuirii pentru pacienți.

Acțiunile au scăzut cu până la 5,6% la 119,98 lire sterline în tranzacțiile de dimineață, iar acțiunile, care au crescut cu aproape 18% în acest an, sunt pe cale să aibă cea mai mare scădere de o zi din ultimele șapte luni, dacă pierderile se mențin.

Franța retrage marca de sos pesto după cazuri probabile de botulism

Ministerul francez al Agriculturii a declarat marți că a detectat cinci cazuri probabile de botulism alimentare, o boală potențial fatală, în centrul Franței, legate de sosul pesto contaminat care a fost vândut la unele târguri regionale. 

Medicament pentru boala oculară tiroidiană, eficient în reducerea simptomelor

Viridian Therapeutics a declarat marți că medicamentul său experimental pentru tratarea pacienților cu boala oculară tiroidiană a redus semnificativ simptomele într-un studiu de etapă finală, trimițând acțiunile sale în creștere cu aproape 19% în tranzacționarea de premarket.

Boala oculară tiroidiană cauzează inflamație și deteriorare a țesuturilor din jurul ochiului și apare cel mai frecvent ca parte a bolii Graves, o tulburare autoimună care afectează tiroida și adesea pielea și ochii.

Centene prognozează profit pentru T3 sub estimări din cauza impactului Medicaid

Centene a prognozat un profit pentru trimestrul trei sub estimările Wall Street marți, deoarece asiguratorul de sănătate se aștepta la o creștere a costurilor medicale în cadrul programului Medicaid sprijinit de guvern.

Statele au început să reevalueze eligibilitatea pentru înscrierea în Medicaid anul trecut, după încheierea unei politici care a impus asigurătorilor să mențină înscriși americanii cu venituri mici în timpul pandemiei COVID-19.

Proiectul de lege din SUA pentru restricționarea afacerilor cu WuXi AppTec și BGI din China trece de Camera Reprezentanților

Camera Reprezentanților din SUA a aprobat luni un proiect de lege care vizează restricționarea afacerilor cu WuXi AppTec din China, BGI și alte companii de biotehnologie pe motive de securitate națională, stârnind condamnarea din partea Beijingului. A fost prima votare pe podea pentru Legea Biosecure, care ar interzice contractele federale cu firmele vizate și cu cele care fac afaceri cu acestea.

Vaccinarea împotriva poliomielitei începe în nordul Gaza, în ciuda obstacolelor

O campanie pentru vaccinarea a încă 200.000 de copii în nordul Gaza împotriva poliomielitei a început marți, deși oficialii din domeniul sănătății și ai ajutoarelor au spus că operațiunea a fost complicată de restricțiile de acces, ordinele de evacuare și penuria de combustibil.

Campania din nordul Gaza, partea teritoriului cel mai afectată de ofensivele militare de 11 luni ale Israelului împotriva militanților Hamas, urmează vaccinarea a mai mult de 446.000 de copii palestinieni în Gaza centrală și sudică la începutul acestei luni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel