Știrile zilei în Sănătate. Natalitatea, în scădere. Medicamentele pentru slăbit, în atenția OMS

stirile zilei in sanatate - FOTO: Freepik@Phonlamaistudio
Acestea sunt cele mai importante știri ale zilei din domeniul medical.

Rata natalității se reduce la jumătate în țările mai bogate din cauza costurilor, conform unui raport al OECD. Rata natalității a scăzut abrupt în unele dintre cele mai bogate state ale lumii și este probabil să rămână scăzută pe măsură ce îngrijorările economice determină oamenii să cântărească costurile de a avea copii, conform unui raport al Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică.

Multe persoane din țările membre OECD aleg acum să aibă copii mai târziu în viață sau deloc, se menționează într-un document publicat joi.

"Atât bărbații cât și femeile tinere găsesc tot mai mult sensul vieții în afara părintelui", adaugă raportul, transmite Reuters.

Gilead raportează succes pentru tratamentul HIV pe termen lung

Medicamentul anti-HIV pe termen lung al Gilead superior pastilei zilnice Truvada în studiu. Gilead Sciences a anunțat joi că un studiu de fază avansată a arătat că medicamentul său injectabil pe termen lung este mai eficient în prevenirea infecției cu HIV la femei în comparație cu pastila zilnică existentă Truvada, ceea ce a determinat o creștere a acțiunilor companiei cu peste 8%. Studiul a fost oprit prematur de către un comitet independent deoarece a depășit așteptările de eficacitate.

FDA SUA extinde utilizarea terapiei genetice pentru Duchenne

Administrația pentru Alimente și Medicamente din SUA a permis utilizarea extinsă a terapiei genetice Sarepta Therapeutics pentru pacienții cu distrofie musculară Duchenne cu vârsta de patru ani și peste, joi, ceea ce a dus la o creștere cu 36% a acțiunilor companiei în tranzacțiile prelungite. Agenția a acordat aprobare tradițională pentru pacienții de patru ani și peste care pot merge, precum și aprobare accelerată pentru cei care nu pot.

Judecătorul din Texas declară ilegală politica Biden împotriva urmăririi web

Un judecător federal din Texas a decis joi că ghidul emis de administrația președintelui Joe Biden, care interzice spitalelor și altor furnizori medicali să utilizeze tehnologii de urmărire online care monitorizează utilizatorii site-urilor lor web, este ilegal.

Judecătorul federal Mark Pittman în Fort Worth s-a alăturat a două grupuri de comerț ale spitalelor, inclusiv Asociația Americană a Spitalelor, și a două sisteme locale de sănătate în concluzionarea că Departamentul american de Sănătate și Servicii Umane a depășit autoritatea atunci când a adoptat politica de ghidare care promovează confidențialitatea.

Filipine investighează operațiunea anti-vaccinare a Pentagonului

Legislatorii din Filipine, inclusiv șeful comisiei de relații externe a Senatului, solicită o anchetă asupra unei operațiuni secrete de propagandă militară a SUA care a avut ca scop să ridice semne de întrebare printre filipinezi cu privire la vaccinurile chinezești în timpul vârfului pandemiei COVID. Senatorul filipinez Imee Marcos, care prezidează comisia de relații externe, și reprezentantul Camerei France Castro au depus rezoluții în Congresul țării săptămâna aceasta pentru a iniția ancheta, conform documentelor analizate de Reuters.

Industria susține apelurile GSK în procesele Zantac

O încercare a GSK și a altor producători de medicamente de a opri mai mult de 70.000 de procese în Delaware legate de medicamentul pentru arsuri stomacale Zantac a primit sprijinul principalelor grupuri industriale din SUA, inclusiv Camera de Comerț a Statelor Unite și Asociația Producătorilor de Medicamente Farmaceutice.

Într-un document depus la dosarul Curții Superioare din Delaware joi, grupurile au afirmat că decizia recentă a unui judecător din Delaware de a permite procesele să continue amenință reputația statului ca fiind prietenoasă cu afacerile și ar putea transforma statul într-un "focar de litigii de responsabilitate a produselor și procese colective".

Nestle și Coca-Cola se adaptează precaut la Ozempic

Nestle, cel mai mare producător mondial de alimente, își va promova noua marcă de alimente pentru persoanele care iau medicamente pentru pierderea în greutate, precum Wegovy, menționând că mesele sunt bogate în proteine, fibre și nutrienți, dar nu va specifica medicamentele de succes pe ambalaje, a declarat un executiv al companiei Nestle USA pentru Reuters. Compania va promova linia Vital Pursuit de mese congelate sub 5 dolari pe rețelele sociale, a adăugat el.

FDA SUA propune eliminarea cerinței de studiu de schimb pentru biosimilare

Administrația pentru Alimente și Medicamente din SUA a propus ca medicamentele biosimilare care solicită designarea de interschimbabilitate să nu mai necesite studii privind impactul schimbării între acestea și medicamentul de marcă.

OMS emite avertismente cu privire la copiile false ale medicamentelor de slăbit ale Novo Nordisk

Organizația Mondială a Sănătății a emis joi avertismente cu privire la medicamentele false care pretind că conțin ingredientul activ găsit în medicamentul pentru diabetul Ozempic al Novo Nordisk și tratamentul pentru pierderea în greutate Wegovy. Cererea în creștere a depășit oferta pentru Ozempic, Mounjaro Eli Lilly și alte medicamente GLP-1 care promovează pierderea în greutate, alimentând o piață globală în creștere pentru versiuni contrafăcute.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel