Știrile zilei în Farma. Fraudă cu testele COVID. FDA refuză să aprobe insulina săptămânală a Novo Nordisk

stirile zilei in farma - FOTO: Freepik@rawpixel.com
Acestea sunt cele mai importante știri ale zilei din domeniul farmaceutic.

Senatorul Bernie Sanders și-a exprimat miercuri încrederea că Novo Nordisk poate fi convins să reducă prețurile din SUA ale medicamentelor sale populare Ozempic și Wegovy prin expunerea publică a companiei în legătură cu cât de mult percepe comparativ cu prețurile din alte țări.

CEO-ul Novo Nordisk, Lars Jorgensen, urmează să depună mărturie în fața Comitetului pentru Sănătate, Educație, Muncă și Pensii al Senatului, pe care Sanders îl prezidează, într-o audiere din septembrie concentrată pe prețurile din SUA ale Ozempic și Wegovy, transmite Reuters.

Novo Nordisk și Bio Farma din Indonezia au semnat un acord pentru ambalarea insulinei

Producătorul danez de medicamente Novo Nordisk a semnat un acord cu compania farmaceutică de stat indoneziană Bio Farma pentru ambalarea insulinei în lupta împotriva diabetului în această țară din Asia de Sud-Est, a declarat miercuri un oficial senior de la Bio Farma.

Novo Nordisk a făcut recent știri internaționale pentru medicamentul său popular pentru diabet, Ozempic, și este cunoscută ca fiind unul dintre cei mai mari producători de insulină din lume.

Proces din cauza prețului insulinei

FTC din SUA intenționează să dea în judecată intermediarii de medicamente pentru prețurile insulinei, spune o sursă. Comisia Federală pentru Comerț a SUA plănuiește să dea în judecată UnitedHealth, Cigna și CVS Health pentru tacticile lor ca intermediari în negocierea prețurilor pentru medicamente, inclusiv insulina, a declarat miercuri o persoană familiarizată cu situația.

Cele trei companii dețin cei mai mari administratori de beneficii farmaceutice, care sunt investigați pentru rabaturile sau reducerile bazate pe volum pe care le negociază cu producătorii de medicamente și cum influențează acestea accesul și prețurile medicamentelor.

Fraudă cu testele COVID

Fostul CEO al SCWorx Corp condamnat pentru fraudă de valori mobiliare în legătură cu testele COVID. Fostul CEO al companiei de software pentru sănătate SCWorx Corp a fost găsit vinovat de fraudă de investitori pentru că a declarat în mod fals că compania devenea un furnizor major de teste rapide COVID-19 la începutul pandemiei, a declarat miercuri Departamentul de Justiție al SUA.

Departamentul de Justiție a declarat într-un comunicat că un juriu federal din New Jersey l-a condamnat pe Marc Schessel, de 64 de ani, pentru două capete de acuzare de fraudă de valori mobiliare pentru declarațiile publice ale SCWorx din aprilie 2020, la începutul pandemiei, în care susținea că achiziționează și revinde cel puțin 48 de milioane de kituri de testare COVID-19, deși știa că declarațiile erau false. SCWorx a afirmat că avea un contract obligatoriu pentru a achiziționa kiturile rapide de testare COVID de la un furnizor australian.

FDA din SUA refuză să aprobe insulina săptămânală a Novo Nordisk

Administrația pentru Alimente și Medicamente din SUA a refuzat să aprobe insulina săptămânală a Novo Nordisk pentru pacienții cu diabet, a declarat miercuri producătorul danez de medicamente. Regulatorul de sănătate, în scrisoarea sa de răspuns complet, a solicitat mai multe informații legate de procesul de fabricație și de indicația pentru diabetul de tip 1 pentru a finaliza revizuirea, a spus Novo.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel