Știrile zilei în Farma. Tranzacții de miliarde. Procese în industria farma

stirile zilei in farma - FOTO: Freepik@dament
Acestea sunt cele mai importante știri ale zilei din domeniul farmaceutic.

Masimo primește o ofertă de până la 950 de milioane de dolari pentru afacerea sa de consumabile. Masimo a anunțat luni că un partener potențial pentru o colaborare comercială este dispus să ofere între 850 și 950 de milioane de dolari pentru afacerea sa de consumabile, care include produse de sănătate și audio.

Masimo și partenerul său, căruia nu i-a dezvăluit numele, sunt în discuții active pentru stabilirea condițiilor unei posibile afaceri comune. În acest context, producătorul de dispozitive medicale a propus să gestioneze procesul și rezultatul litigiului său aflat în desfășurare cu Apple, transmit Reuters.

Lilly își întărește portofoliul de medicamente pentru bolile intestinale cu o achiziție de 3,2 miliarde de dolari

Eli Lilly a anunțat luni că a convenit să achiziționeze Morphic Holding pentru suma de 3,2 miliarde de dolari în numerar. Tranzacția își propune să consolideze portofoliul companiei în domeniul medicamentelor destinate bolilor inflamatorii intestinale (IBD) și să extindă prezența sa într-un sector evaluat la miliarde de dolari.

Acțiunile Morphic, cu sediul în Waltham, Massachusetts, au înregistrat o creștere de aproape 75%, ajungând la 55,62 dolari în sesiunea de tranzacționare de dimineață, în urma ofertei făcute de Lilly de 57 dolari pe acțiune, reprezentând o primă de 79% față de prețul de închidere al acțiunilor în ziua precedentă.

Grifols anunță că familia fondatoare și Brookfield doresc să scoată compania farmaceutică de pe piață

Familia Grifols și fondul canadian Brookfield au anunțat luni că au convenit să exploreze posibilitatea unei oferte comune de preluare pentru Grifols, compania farmaceutică spaniolă care se confruntă cu dificultăți financiare, cu intenția de a scoate compania de pe piață. Conform declarațiilor reglementare făcute de companii, Grifols a informat că consiliul său de administrație a organizat o întâlnire extraordinară în weekend pentru a evalua o ofertă preliminară prezentată de Brookfield și de familia fondatoare Grifols, care deține aproximativ 30% din acțiuni conform celor mai recente date ale Comisiei Naționale a Pieței de Valori Mobiliare din Spania (CNMV).

Creditorii Purdue solicită aprobare pentru a acționa în judecată membrii familiei Sackler

Creditorii Purdue Pharma au cerut luni permisiunea unui tribunal de faliment din SUA să poată intenta proces proprietarilor bogați ai companiei, argumentând că această acțiune legală poate servi drept tactică de negociere și ca o alternativă în cazul în care producătorul de OxyContin reia discuțiile pentru un acord de faliment.

Purdue se întoarce la masa de negocieri pentru a stabili un acord cuprinzător referitor la litigiile împotriva sa și a proprietarilor din familia Sackler, acuzați că prin campaniile lor de marketing înșelător au contribuit la izbucnirea crizei de dependență de opioide în SUA. O decizie recentă a Curții Supreme a SUA a perturbat un acord de faliment anterior al companiei.

Regulatorul de concurență din Marea Britanie aprobă achiziția Thermo Fisher Scientific-Olink de 3,1 miliarde de dolari

Regulatorul de concurență din Marea Britanie a anunțat luni că a dat undă verde pentru achiziția Olink Holding AB de către Thermo Fisher Scientific, într-o tranzacție evaluată la 3,1 miliarde de dolari.

Emergent și J&J rezolvă disputa privind contractul de furnizare a vaccinului COVID

Emergent BioSolutions a declarat luni că Johnson & Johnson a fost de acord să plătească 50 de milioane de dolari pentru a rezolva revendicările legate de un acord de fabricație întrerupt pentru vaccinul său COVID-19. Acțiunile companiei au crescut cu aproximativ 2% în tranzacțiile extinse.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel