Stirile amiezii - 22 iunie. Cele mai importante informații ale zilei

Cele mai importante știri din prima parte a zilei de 22 iunie.

 

Parteneriatul de succes public-privat din Sănătate, în pericol după pandemie


Pandemia a impus noi reguli și circuite în spitalele publice și în clinicile private, pentru prevenirea transmiterii COVID-19 în rândul pacienților și a cadrelor medicale. Aceste măsuri au adus costuri suplimentare importante. CITEȘTE MAI MULT.

 

 

HIV, imunitate prelungită: Molecula capabilă să prelungească durata unui vaccin

Un nou medicament adjuvant prelungește durata imunității împotriva HIV. Cercetătorii au descoperit o moleculă sintetică în prezența imunitatea împotriva HIV este prelungită, dar ar putea fi utilizată chiar și la vaccinul împotriva COVID-19. CITEȘTE MAI MULT.

 

 

Postezi pe rețele de socializare? Ce dezvălui fără să vrei despre tine

Un studiu arată cum activitatea oamenilor din social media poate fi un indicator al problemelor de sănătate. 

 

Rezultatele fals pozitive-fals negative. Prof Dr Ileana Constantinescu: Nu există un test de diagnostic ideal

Prof Dr Ileana Constantinescu, medic primar virusologie – imunologie,a vorbit, în cadrul emisiunii Academia de Sănătate, despre limitele de detecție ale testelor PCR. CITEȘTE MAI MULT

 

 


Cum revenim la sala de fitness în siguranță. 

Șeful Federației Române de Culturism și Fitness, Gabriel Toncean, a vorbit, într-un interviu la DC Medical, despre cum putem reveni la sala de sport în condiții de siguranță, după criza generată de pandemia de coronavirus, dar și despre ce strategie trebuie abordată după  pauza de mușcare din ultimele luni. CITEȘTE MAI MULT.

 


COVID-19: Societatea Română de Epidemiologie, reacție la numărul de infecții în creștere

Societatea Română de Epidemiologie este îngrijorată din cauza creșterii constante în ultima săptămână a numărului de infecții cu SARS-CoV-2 la 300 pe zi și a peste 10 decese COVID-19 produse zilnic și a făcut publice o serie de recomandări pentru limitarea răspândirii virusului. CITEȘTE MAI MULT.

 

 

Ministrul Sănătății, avertisment: noi restricții ar putea fi reintroduse.

Reintroducerea unor noi măsuri de restricții depinde de numărul noilor cazuri de îmbolnăvire. Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a avertizat după ce săptămâna trecută s-a înregistrat o creștere continuă a numărului de noi infecții, că în anumite zone în care sunt focare s-ar putea reintroduce unele restricții CITEȘTE MAI MULT.

 

Câți pacienți COVID-19 ocupă miile de paturi din spitalele Capitalei. Explicații PMB


 Primăria Capitalei a făcut precizări referitoare la situația internărilor pacienților infectați cu virusul SARS-CoV-2 în spitalele pe care le are în administrație: Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale „Dr. Victor Babeș”, Spitalul Clinic Colentina și Spitalul Clinic de Nefrologie „Dr. Carol Davila”. CITEȘTE MAI MULT.

 

 

Boala Parkinson: legătura cu bacteriile intestinale, descoperită de cercetători

Boala Parkinson este o boală neurodegenerativă comună, progresivă și debilitantă. În prezent nu poate fi prevenită sau vindecată. Cercetătorii au descoperit o legătură cu alterarea microbiomului intestinal. CITEȘTE MAI MULT.

 

 

11 beneficii ale seleniului. În ce alimente îl găsești.

Seleniul poate fi obținut foarte ușor printr-o alimentație echilibrată. Potrivit studiilor (link direct), există câteva alimente care aduc un aport mai mare din acest oligoelement.  CITEȘTE MAI MULT.

 

Îmbătrânirea prematură a pielii. Ce rol are vitamina D

Vitamina D ar putea avea un rol de protecție împotriva îmbărtânirii premature a pielii. CITEȘTE MAI MULT.

 


Un focar de infecție cu coronavirus a apărut la Primăria Constanța, unde au fost infectați până acum 13 persoane. CITEȘTE MAI MULT.

 

Victor Costache a rupt tăcerea. Cu ce se ocupă acum fostul ministru al Sănătății. CITEȘTE MAI MULT.

 


Actriţa Adriana Trandafir este internată la Matei Balș, după ce a fost depistată cu virusul SARS-COV2.  CITEȘTE MAI MULT.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

10 metode care stimulează nervul vag în mod natural

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel