Spitalul din România cu un singur anestezist: cel de-al doilea, infectat cu COVID-19

Un spital din România a rămas cu un singur anestezist, după ce al doilea s-a infectat cu noul coronavirus.

Spitalul de Pediatrie din Pitești a rămas cu un singur anestezist după ce, singurul său coleg a fost depistat cu SARS-CoV-2.
Inițial, la Spitalul de Pediatrie lucrau trei medici anesteziști, însă după ce unul dintre ei s-a pensionat, iar un altul s-a îmbolnăvit de COVID-19, anestezistul rămas s-a văzut nevoit să asigure de unul singur intervențiile. Managerul unității a cerut ajutorul autorităților, însă decizia a fost ca operațiilor de urgență ale copiilor să fie realizate în spitalul dedicat adulților. 
”Singura problema speciala in momentul de fata este dacă, Doamne ferește, vine un caz grav care necesita intervenție chirurgicala in momentul ala. Și nu se poate temporiza, nu se poate transfera la o clinica universitara din București. Este vorba strict de cazurile in care trebuie intervenție chirurgicala imediata. Cum ar fi un accident rutier cu ruptura de splina” explică dr. Tudor Ionescu, managerul Spitalului de Urgență din Pitești, pentru Antena 3.  
”Sunt foarte puține astfel de cazuri. Probabilitatea de a fi un caz, de ex, in următoarele 10 zile este foarte mica. A rămas o singura persoana acolo care poate asigura urgenta in prima parte a zilei. După amiaza si noaptea nu se pot asigura aceste urgente. S-a agreat un parteneriat cu spitalul Județean, însă condiția a fost ca un medic chirurg pediatru sa fie prezent acolo in astfel de situații” spune prefectul de Argeș, Emanuel Soare.
Soluția de compromis nu a fost deocamdată concretizată. În acest context, managerul Spitalului de Urgență lansează un apel important. 
”Avem nevoie de ajutorul unui medic, cel puțin al unui medic anestezist care sa ne ajute in completarea gărzilor pana la finele anului. Salariile sunt mai mult decât decente. Credeți-mă că dacă aud de un medic anestezist că vrea sa vina încoace fac pe naiba in 4. Are si masa, are si casa, are tot ce vrea. Nu știu, fac cumva” a adăugat managerul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Ce sunt problemele digestive și de câte tipuri. Care sunt primele simptome ale acestora

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel