Spanacul, efecte miraculoase în cancerul de colon. Concluzii dintr-un studiu recent

Spanac
Un studiu de la Universitatea Texas A&M (TAMU), SUA, susține spanacul poate inhiba creșterea polipilor la persoanele cu cancer de colon.

Deși cercetările anterioare au demonstrat ideea că spanacul are proprietăți anticancerigene când vine vorba de cancerul de colon, un studiu recent, realizat de experți de la Universitatea Texas A&M (TAMU), SUA, constată că leguma poate inhiba creșterea polipilor la persoanele cu cancer de colon.

Aceștia au descoperit că efectul anti-polip al spanacului provine din interacțiuni metabolice surprinzătoare. Cercetările anterioare au stabilit că consumul de spanac poate reduce riscul de cancer de colon cu până la jumătate.

Studiul Universității din TexasUn nou studiu realizat de Centrul de Științe pentru Sănătate TAMU confirmă proprietățile anticancerigene ale spanacului și a analizat modul în care spanacul interacționează cu bacteriile intestinale și genetica pentru a-și atinge efectele benefice.

Spanacul inhibă creșterea polipilor colonului. Dintre toate cazurile de cancer colorectal, tipul familial ereditar reprezintă doar 10-15%. Mai mult, doar 5-10% dintre polipi se dezvoltă în cancer colorectal. Cercetătorii TAMU confirmaseră anterior capacitatea spanacului de a reprima dezvoltarea polipilor la șobolani care aveau o formă indusă de cancer similar cu cancerul colorectal non-genetic sau „sporadic” al oamenilor. Aproximativ 85-90% din cazurile de cancer colorectal sunt sporadice. Noul studiu analizează valoarea spanacului pentru persoanele cu o formă ereditară de cancer colorectal numită polipoză adenomatoasă familială – duce la creșterea mai multor, uneori sute, de polipi de colon necanceroși.

Cercetarea sugerează că consumul de spanac ar putea întârzia creșterea polipului, menținând nevoia unui tratament intensiv. Studiul apare în revista Gut Microbes, arată Medical News Today.

Studiul științific poate fi consultat AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel