Soluţii pentru un zâmbet natural şi strălucitor

Foto: canva.com
Soluţii pentru un zâmbet natural şi strălucitor. Frumuseţea unui zâmbet vorbeşte despre o cavitate orală sănătoasă, bine îngrijită şi funcţională.

Doar o dentiţie şi gingiile sănătoase ne pot asigura un zâmbet natural şi frumos, astfel că atenţia pe care o acordăm îngrijirii cavităţii bucale trebuie să fie destul de mare, atât pentru a preveni, cât şi pentru a trata corespunzător şi eficient orice context medical manifestat.

Faţetele dentare, un pas mic spre un zâmbet strălucitor

Dacă ne-am propus să avem un zâmbet irezistibil, însă dentiţia noastră nu are forma sau strălucirea pe care ni le dorim, a ne aplica fatete dentare se poate constitui într-o soluţie foarte eficientă. O vizită la cabinetul stomatologic poate fi suficientă pentru ca medicul specialist să poată decide dacă specificul danturii noastre se pretează aplicării faţetelor dentare. 

Faţetele dentare reprezintă o capsulă compusă din ceramică presată biocompatibilă. Aceasta are doar rol estetic, îmbrăcând dintele natural, practic, acoperindu-i toate imperfecţiunile mici. Faţetele dentare se recomandă în mod special dinţilor frontali, iar procedura de aplicare este foarte simplă. Odată aplicate, faţetele dentare impun o igienă orală foarte bine efectuată, precum şi controale periodice.

Cine poate îşi poate aplica faţete dentare?

Faţetele dentare sunt destinate dinţilor poziţionaţi corect. De asemenea, o condiţie importantă este şi cea legată de sănătatea danturii şi a gingiilor. Ne vom putea bucura de aspectul plăcut al unei faţete dentare, doar dacă dorim să acoperim fisurile, crăpăturile şi ciobiturile foarte fine de pe smalţul dentar, dacă vrem să avem dinţi mai albi şi mai strălucitori şi dacă dorim să ascundem o mică imperfecţiune a unui dinte. Nu vom putea apela la faţetele dentare, în cazul în care dinţii noştri sunt foarte aglomeraţi sau dacă ocluzia nu se realizează corespunzător. De asemenea, nu ne vom putea aplica faţete dentare dacă ştim că manifestăm bruxismul, respectiv scrâşnitul din dinţi, şi nici dacă avem plombe de dimensiuni mari.

Implantul dentar, o soluţie durabilă pentru un zâmbet natural

Pierderea unuia sau a mai multor dinţi poate cauza în timp apariţia dezechilibrelor la nivel oral. O dantură incompletă ne va afecta masticaţia, va modifica fizionomia şi ne va altera stima de sine. Astfel, a apela la un implant dentar se va dovedi a fi una dintre cele mai eficiente şi durabile soluţii atunci când ne-am propus să avem o dantură cu un aspect natural, funcţională şi durabilă. Implantologia reprezintă astăzi una dintre cele mai des aplicate tehnologii de lucru, un implant dentar luând locul cu succes unui dinte natural devitalizat.

Acest tip de proteză este reprezentat de o rădăcină tip şurub, realizată din titan, care va fi inserată în locul rădăcinii distruse. Ulterior i se va ataşa un bond, pe care se va aplica o capsulă finală, respectiv dintele. Tehnica de ultimă generaţie ne va ajuta să obţinem acel dinte cu aspect natural, care va cadra perfect în dinamica generală a cavităţii orale şi care ne va reda funcţionalitatea şi sănătatea dentiţiei. Este o soluţie recomandată tuturor, existând foarte puţine contraindicaţii. Procedura chirurgicală nu este complicată, iar noi ne vom putea bucura rapid de rezultatele foarte mulţumitoare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel