Soare, mare și aerosoli

Imaginează-ți senzația de căldură, sunetul valurilor care freamătă ușor, zilele lungi de vară și sentimentul de mulțumire totală. Cu toții ne dorim să călătorim, dar călătoriile, acest binemeritat prilej de deconectare, implică, de cele mai multe ori, și riscuri pe care trebuie să încercăm să le reducem.

Degeaba îți place să stai la soare și să te bronzezi dacă rezultatul este, în final, o piele arsă de soare. Nu mai este nici estetic, nici sănătos. Ca să prevenim o astfel de situație neplăcută, sfatul medicilor este să folosim protecție solară. Soluții există, trebuie doar să reduci riscurile!

Și în privința fumatului, oamenii știu că este un obicei nesănătos, dar tot continuă să fumeze. Vrei să știi  de ce este fumatul atât de dăunător sănătății noastre? În fumul de țigară există peste 6000 de substanțe chimice. Dintre ele, aproximativ 100 au fost identificate de autoritățile de sănătate publică ca fiind dăunătoare sau potențial dăunătoare. În plus, mulți cred că nicotina prezintă cel mai mare risc pentru sănătate, dar, deși dă dependență, nu este cauza principală a bolilor legate de fumat.

Arderea este marea problemă. Cea mai bună alegere pentru orice fumător adult este să renunțe complet la tutun și la produsele cu nicotină. Cu toate acestea, mulți nu reușesc să renunțe la fumat. Pentru adulții care altfel ar continua să fumeze există alternativele fără fum, create cu ajutorul științei și inovației. Acestea încălzesc tutunul la temperaturi mult mai mici, suficiente pentru a elibera nicotina, fără a arde tutunul, ceea ce reduce semnificativ nivelurile substanţelor toxice emise.

Aerosolul generat de dispozitivele care încălzesc tutunul este fundamental diferit de fumul de țigară. El este un vapor care conține doar particule lichide, majoritar apă, glicerină și nicotină și are o compoziție chimică mai simplă decât cea a fumului. Astfel nivelurile substanțelor nocive si potential nocive, cu excepția nicotinei, sunt reduse, in medie, cu peste 95% comparativ cu fumul de țigară.

Aerosolul generat de produsele fără fum nu este sigur sau lipsit de riscuri, dar eliminarea sau reducerea semnificativă a unor substanțe nocive se traduce într-o reducere importantă a expunerii organismului la aceste substanțe. Ceea ce înseamnă o alegere mai buna decât continuarea fumatului.

Nu uita, reducerea riscurilor este o alegere personală. Informează-te!

Articol susținut de Philip Morris România

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel