Sistem imunitar întărit: 7 sugestii pentru sănătatea ta

Sistem imunitar, întărit prin zâmbet?  FOTO: pexels.com
Sistemul imunitar poate fi întărit nu doar prin sport, odihnă, o dietă sănătoasă și renunțare la țigări, ci și prin râs, socializare.

Sistem imunitar. O dietă echilibrată, ce include fructe și legume, pline de antioxidanți, întărește și protejează corpul. La fel ca și sportul, un somn odihnitor, între 7 și 9 ore, dar și renunțarea la țigări și consumul moderat de alcool, două băuturi pe zi pentru domni și una pentru doamne.

La acestea, oricât de comune ar părea, mai este una și mai simplă și la îndemâna oricui: spălatul pe mâini, cel puțin 20 de secunde, scriu cei de la webmd.com.

Potrivit acestora, iată alte sugestii pentru întărirea sistemului imunitar:

1. Gândiți-vă la plante medicinale și suplimente - unele vă pot ajuta sistemul imunitar, dar cum pot interacționa cu alte medicamente, discutați cu medicul despre ele ca să fiți sigur că nu veți avea ulterior probleme.

2. Râdeți - un studiu a constatat că după ce oamenii au râs cu voce tare la videoclipuri amuzante, sistemul lor imunitar a funcționat mai bine.

3. Priviți partea plină a paharului – când ești optimist, apărarea corpului tău funcționează mai bine.

4. Construiți-vă propria rețea socială - prietenii sunt importanți, dar legăturile sociale puternice pot avea un efect important asupra sănătății; oamenii cu relații sănătoase vor trăi mai mult față de cei cu relații sociale puține.

5. Găsiți un prieten blând - există un motiv pentru care îi numim "cei mai buni prieteni ai omului". Câinii și alte animale de companie nu sunt doar amici buni, ci ne dau un motiv să facem mișcare; proprietarii de animale de companie au niveluri scăzute ale tensiunii arteriale și colesterolului și inimă mai sănătoasă. Câinii pot ajuta și sistemul imunitar la copilului, îl poate întări în fața alergiilor.

6. Sex - cei care au făcut dragoste au avut, adesea, niveluri mai ridicate de substanțe care i-au făcut să nu resimtă puternic frigul.

7. Opriți-vă și relaxați-vă – uneori, stresul poate fi un lucur bun. Vă ajută corpul să facă față unei provocări, dar dacă durează prea mult nu e sănătos. Studiile arată că stresul poate slăbi sistemul de apărare al organismului. Evitați-l cât puteți.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel