Sindicaliștii din Uniunea TESA, pichet în fața Ministerului Sănătății. Doleanțele lor

Sindicaliștii din Uniunea TESA. Foto: Facebook
Sindicaliștii din Uniunea TESA vor picheta Ministerul Sănătății joi, 22 octombrie 2020, între orele 13.00 – 15.00. Sindicaliștii au mai multe revendicări:

Pe lista de revendicări a sindicaliștilor de la Uniunea TESA din Sănătate se află următoarele doleanțe:

1. Guvernul să respecte promisiunea că de la 1 ianuarie 2021 toate categoriile de personal să treacă la grilă de salarizare din 2022 din Legea – cadru nr.153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

2. Trecerea personalului TESA din Sănătate în ANEXĂ II a legii 153/2017 – familia de funcții bugetare SĂNĂTATE și ASISTENȚă SOCIALĂ, eliminându - se astfel discriminarea făcută de această lege și implicit modificarea HG 153/2018 (regulamentul sporurilor) și introducerea în acesta și a personalului TESA,inclusiv a personalului TESA din spitalele de monospecialitate.

3. Acordarea sporului pentru condiții deosebit de periculoase, conform prevederilor art.7,alin.1 din Legea nr.56/2020 pentru recunoașterea meritelor personalului participant la lupta contra COVID-19 întregului personal din spitale medical și nemedical, întrucât riscul este de infectare este ridicat pentru toți angajații.

4. Sporurile să fie calculate la salariile actuale nu la cele din decembrie 2019

5. În următoarele legi, ordonanțe, ordine sau alte decizii care vor fi promovate de actuală putere și care au legătură cu personalul angajat în sistemul sanitar să se înceteze discriminarea personalului tehnic-economic administrativ și auxiliar-sanitar și să se aibă în vedere tratarea echitabilă a întregul personal din sănătate medical și nemedical.

„La manifestație vom purta și portretul colegei noastre de sindicat Gabriela Iliescu de la Serviciul RUNOS al Spitalului Județean Brașov – care numai la 49 de ani a decedat răpusă de COVID-19”, au anunțat reprezentanții Uniunii TESA. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel