Simptomele gastrice care ascund un INFARCT
22 apr 2022, 14:00

Simptomele gastrice - Foto: Freepick @gpointstudio
Care sunt simptomele gastrice care ar trebui să-ți dea de gândit și la care trebuie să fii atent.

Nu este sărbătoare fără excese, iar banalele dureri gastrice sau vărsăturile care apar în perioada Paştelui pot ascunde adevărate boli severe, precum un infarct miocardic inferior. De aceea, orice simptom trebuie tratat cu atenţie.

Problema reală apare atunci când aceste simptome, la prima vedere banale, ascund, de fapt, un infarct miocardic inferior, avertizează medicul Tudor Ciuhodaru.

"De Paşte, vorbim de cumpătare în primul rând, ea trebuie să fie cheia de bază a acestor Sărbători Pascale. Este vorba despre Divinitate, nu despre felul de a mânca şi de a bea în exces.

Pericolul din galantare

Este un veritabil pericol în galantare pentru sănătatea noastră şi ceea ce este şi mai îngrijorător este că vorbim practic de o patologie sezonieră.

La apariţia simptomelor polimorfe de greţuri, vărsături, dureri epigastrice, se pot ascunde şi alte patologii severe, de exemplu infarctul miocardic inferior, aşa că un consult medical la cea mai apropiată UPU este extrem de important.

Un alt semnal de alarmă: atenţie la cei mici! Ei sunt extrem de vulnerabili şi ar trebui să fim extrem de atenţi la ce cumpărăm, pentru că poate pericolul din galantare creşte exponenţial în perioada Sărbătorilor Pascale şi în perioada imediat următoare!", a atras atenţia medicul Tudor Ciuhodaru.

Mai mult, medicul a vorbit şi despre pericolul alergiilor alimentare şi cel din vopseaua de ouă.

"În fiecare an, la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Nicolae Oblu din Iaşi apar pacienţi care au consumat produse cu termen de valabilitate expirat sau incorect etichetate.

Cum evităm alergiile alimentare

Greţurile, vărsăturile, durerile abdominale sunt frecvente în această perioadă, legate tocmai de consumul de alimente expirate, iar gastroenteritele şi toxiinfecţiile alimentare nu lipsesc din patologia de sezon.

Apoi, în această perioadă de post, mai apar cazuri de alergii alimentare, mai ales la doamne şi domnişoare, cu sau fără antecedent alergice, legate de atfel de produse în care aditivii alimentari sau modul incorect de depozitare favorizează astfel de reacţii.

Şi de la banalele erupţii cutanate, pruriginoase până la diferite forme severe de alergie sau şoc anafilactic, care ar trebui sa fie tratate de urgenţă, toate acestea pot fi printre fenomenele patologice semnalate în această perioadă.

Educaţia pentru sănătate ar trebui predată de la şcoală.

Pericolul din vopseaua de ouă strălucitoare: conţine metale

Apoi, mai este un pericol care ar putea apărea imediat în perioada următoare - vorbesc despre vopseaua de ouă. Cea vândută la colţul străzii, vopseaua tipografică sau cea industrială, care apar mai frumoase, au metale, inclusiv aluminiu, şi se pot infiltra prin coaja oului.

De aceea, toxinfecţiile alimentare, gastroenteritele sau reacţiile alergice pot apărea şi în astfel de situaţii.

Cât priveşte tratarea lor, dacă vorbim despre reacţii alergice, în forme severe, adrenalina este regina, iar a evita expunerea la alergeni mi se pare de bun simţ, dar nu ai cum să o faci, dacă nu este etichetat produsul.

De aceea, evitaţi alimentele care nu sunt corect etichetate, nu sunt corect depozitate, care au riscuri de a provoca astfel de reacţii", a completat Tudor Ciuhodaru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?