Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
Sezonul gripal a început. Primul copil decedat
16 sep 2019 / 09:23
Noul sezon gripal pare să fi făcut prima sa victimă pediatrică: un băiat din California, în vârstă de 4 ani, a murit din cauza unei boli asociate gripei. Moartea sa este prima din sezonul gripal 2019-2020, înregistrată în SUA.

Noul sezon gripal abia a început și se pare că și-a revendicat deja prima victimă pediatrică. Un băiat de patru ani din localitatea Perris, California, a murit din cauza unei boli asociate gripei, potrivit unui comunicat al Departamentului de Sănătate Publică din County of Riverside, citat de DailyMail.

Oficialii spun că băiatul avea probleme de sănătate subiacente - specificul acestora nu este clar - și a ieșit pozitiv la testele pentru gripa făcute la un spital local.
Cazul marchează primul deces pediatric din regiunea Riverside legat de gripă din sezonul 2019-2020.

Primul deces general al noului sezon a avut loc la San Diego, unde un bărbat în vârstă de 74 de ani din Chula Vista a murit, pe 15 august, din cauza complicațiilor cauzate de virusul gripal B.

Jose Arballo Jr, specialist senior în informații publice, a declarat pentru DailyMail.com, că moartea băiatului a fost raportată pe 6 septembrie, dar nu este clar când a murit. El a adăugat că băiatul a fost vaccinat pentru sezonul anterior (2018-2019), deși nu se știe dacă a primit vaccinul antigripal pentru acest sezon.

„Nu ar trebui să uităm niciodată că gripa încă ucide", a declarat dr. Cameron Kaiser, un specialist în sănătate publică pentru districtul Riverside, într-o declarație.
„Întotdeauna recomand oamenilor să își facă vaccinurile de gripă în fiecare an, dar un deces atât de devreme în sezonul gripal sugerează că anul acesta poate fi mai rău decât de obicei"

Centrele americane pentru controlul și prevenirea bolilor (CDC) recomandă ca vaccinul să fie făcut sub formă injectabilă sau prin spray nazal. Pentru cei care aleg să meargă cu injectabilul, există două opțiuni anul acesta.


Ştiri Recomandate

Medicament retras de pe piață. Cauzează cancer
Dieta vegetariană scade considerabil riscul de AVC
Depresia: cum e percepută când oamenii cred că e biologică
Maștile de protecție
EXCLUSIV
Măști purtate incorect: avertismentul unui medic
Gura uscată, 10 remedii pentru combaterea simptomelor
Cafeaua, beneficii pentru siluetă. Câtă trebuie să bei
Cel mai sănătos ulei pentru gătit
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?