Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Sezonul gripal a început. Primul copil decedat
16 sep, 09:23
Noul sezon gripal pare să fi făcut prima sa victimă pediatrică: un băiat din California, în vârstă de 4 ani, a murit din cauza unei boli asociate gripei. Moartea sa este prima din sezonul gripal 2019-2020, înregistrată în SUA.

Noul sezon gripal abia a început și se pare că și-a revendicat deja prima victimă pediatrică. Un băiat de patru ani din localitatea Perris, California, a murit din cauza unei boli asociate gripei, potrivit unui comunicat al Departamentului de Sănătate Publică din County of Riverside, citat de DailyMail.

Oficialii spun că băiatul avea probleme de sănătate subiacente - specificul acestora nu este clar - și a ieșit pozitiv la testele pentru gripa făcute la un spital local.
Cazul marchează primul deces pediatric din regiunea Riverside legat de gripă din sezonul 2019-2020.

Primul deces general al noului sezon a avut loc la San Diego, unde un bărbat în vârstă de 74 de ani din Chula Vista a murit, pe 15 august, din cauza complicațiilor cauzate de virusul gripal B.

Jose Arballo Jr, specialist senior în informații publice, a declarat pentru DailyMail.com, că moartea băiatului a fost raportată pe 6 septembrie, dar nu este clar când a murit. El a adăugat că băiatul a fost vaccinat pentru sezonul anterior (2018-2019), deși nu se știe dacă a primit vaccinul antigripal pentru acest sezon.

„Nu ar trebui să uităm niciodată că gripa încă ucide", a declarat dr. Cameron Kaiser, un specialist în sănătate publică pentru districtul Riverside, într-o declarație.
„Întotdeauna recomand oamenilor să își facă vaccinurile de gripă în fiecare an, dar un deces atât de devreme în sezonul gripal sugerează că anul acesta poate fi mai rău decât de obicei"

Centrele americane pentru controlul și prevenirea bolilor (CDC) recomandă ca vaccinul să fie făcut sub formă injectabilă sau prin spray nazal. Pentru cei care aleg să meargă cu injectabilul, există două opțiuni anul acesta.


Ştiri Recomandate

Creier activ: cum să-ți menții creierul tânăr și la vârste înaintate
Fibroza chistică: boala genetică poate da simptome și purtătorilor, care nu fac boala
Acneea și depresia, conexiune stranie care durează doar câțiva ani
5 lucruri pe care orice femeie ar trebui să le știe despre cancerul ovarian
Produse din plante care interacționează cu medicamentele. Ce să eviți
Rujeolă în copilărie, risc crescut pentru o boală pulmonară cumplită la vârstă adultă
Comentarii