Semnele care-ți arată că TREBUIE să-ți schimbi viața. Dr Vasi Rădulescu: Nu mai da cu piciorul la viața pe care puteai să o ai

Când nu trăiești viața pe care ai vrea să o trăiești. Foto: Pixabay
Cunoscutul medic-scriitor dr Vasi Rădulescu spune că trebuie să-ți schimbi viața dacă te recunoști în tiparul de mai jos, pentru că ai intrat într-un cerc vicios în care riști să te pierzi: 

„Te trezești. Îți târăști picioarele până la baie, dai cu apă rece pe față, te uiți două secunde în oglindă, agăți prosopul cu mâna, te ștergi. Îți vezi firele albe, ridurile, cearcănele. Iar ai dormit prost. Dar nu-i nimic, recuperezi tu altădată, îți zici. Te duci la bucătărie să faci o cafea. Știi că fără ea nu mai ai nicio energie. Urăști faptul că depinzi de o zeamă maronie, dar n-ai încotro.

Iei telefonul și scrollezi prin viețile altora, prin filtre peste filtre, citate, motivații, meditații, bazaconii. Deschizi frigiderul, apuci sticla de lapte, torni peste niște cereale, mănânci cu apatie. Lași vasul în chiuvetă, recuperezi tu altădată, îți zici. Te îmbraci și ieși în urgia orașului, în caniculă, vervă, trafic infernal, betoane și gunoaie, măști aruncate pe jos.

Ajungi la locul de muncă și tragi tare pentru a primi o dată pe lună o sumă de bani din care să-ți plătești casa, laptele, cafeaua, cerealele, telefonul, filtrele. După opt ore și încă două în trafic, ajungi acasă. Îți târăști picioarele pe gresie și parchet.

Te așezi pe canapea și ai un moment în care îți dai seama că trăiești o viață care nu pare cu adevărat a ta. Vin grămadă peste tine toate visurile pe care le aveai din timpuri vechi, apoi tot mai aproape de azi, acel azi prins în cercuri mici sau mari, toate vicioase. Momentul dispare.

Te duci la baie, te speli pe dinți, intri la duș, lași să curgă apa peste tine, ieși și sari în pat. Mâine va fi altfel, îți spui. Mâine începi să te ocupi de visuri. Dar mâine vine și e la fel. Recuperezi tu altădată, îți zici. Vremea trece, tu te treci.

Trebuie să-ți schimbi viața, spunea Rilke cândva. Trebuie să ajungi în starea în care nu mai lași să recuperezi.

Trebuie să te ocupi de visurile tale.

Trebuie să nu mai dai cu piciorul la viața pe care ai putea să o ai. Aia adevărată. Aia cu sens. Aia în care simți că trăiești cu adevărat”, a explicat dr Vasi Rădulescu, pe pagina sa de Facebook. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel