Scriitoarea Anne Rice, autoarea romanului ”Interviu cu un vampir”, a murit. Complicații în urma unui AVC

Scriitoarea Anne Rice a murit  FOTO: Facebook Anne Rice
Scriitoarea Anne Rice, autoarea romanelor ecranizate ”Interviu cu un vampir” și ”Cronicile vampirilor”, a murit sâmbătă seara, 11 decembrie, în urma unor complicații apărute după un AVC. Avea 80 de ani.

Scriitoarea Anna Rice, cunoscută pentru romanele ecranizate ”Cronicile vampirilor” și ”Interviu cu un vampir”, s-a stins din viață sâmbătă seara, înconjurată de familie. Vestea morții celebrei autoare a fost făcută public de fiul acesteia, Cristopher, pe rețelele sociale.

”Dragi oameni ai acestei pagini. Sunt fiul lui Anne, Christopher, și inima mi-e frântă că trebuie să vă dau vești triste. Mai devreme în această seară, Anne a murit din cauza complicațiilor rezultate în urma unui accident vascular cerebral. (...) Imensitatea durerii familiei noastre nu poate fi pusă în cuvinte. În calitate de mamă, sprijinul ei pentru mine a fost necondiționat – m-a învățat să-mi îmbrățișez visele, să resping conformismul și să provoc vocile întunecate ale fricii și ale îndoielii de sine.

Ca scriitoare, ea m-a învățat să sfidez granițele genurilor și să mă dedic pasiunilor mele”, se arată în mesajul postat pe Facebook.

Autoarea avea 80 de ani.

A vândut peste 150 de milioane de cărți. Romanul ”Interviu cu vampir” a fost publicat în 1976 și a devenit un best seller. Mai târziu a fost adaptat într-un film cu Tom Cruise și Brad Pitt în 1994. O altă carte semnată de celebra scriitoare, ”Regina damnaților” a fost ecranizată în 2002. Anne Rice a scris și ficțiune erotică sub pseudonimele Anne Rampling și AN Roquelaure, inclusiv Exit to Eden, arată BBC. 

Mesajul de rămas-bun postat de fiul autoarei a apărut și în The New York Times. 

Anne Rice s-a născut pe 4 octombrie 1941 în New Orleans, Louisiana, SUA. Howard Allen O’Brien era numele de botez, însă detestându-l l-a schimbat când era în clasa I cu Anne, potrivit Enciclopediei Britannica.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel