Roșu, albastru, galben, verde. Ce ar putea spune culoarea ta preferată despre tine

Culorile pe care le alegi zilnic au o anume semnificație și pot spune multe despre tine. Spre exemplu, dacă îți place să porți haine roșii, poți fi asociat cu o persoană dominantă. 

1. Roșu

Da, culoarea roșie poate fi asociată cu agresivitatea și puterea. Cercetătorii au descoperit că sportivii care poartă această culoare sunt cu 5% mai predispuși să câștige. Roșul declanșează o creștere a ritmului cardiac și a testosteronului și, ca rezultat, poate îmbunătăți performanța.

2. Violet

Violetul este asociat cu regalitatea și ceremoniile regale. Violetul stimulează creativitatea, dar, în același timp, este legat de sensibilitate și emoție.

3. Portocaliu

Dacă îți place culoarea portocalie și o folosești mult, ai putea fi foarte energic. Această culoare este folosită chiar și pentru pastile, deoarece este un bun stimulent.

Culoarea portocalie este foarte puternică și poate fi asociată cu un mediu social vibrant. De asemenea, portocaliul emană emoție și energie.

4. Alb

O persoană căreia îi place albul tinde să fie organizată, logică și orientată spre detalii la locul de muncă. De asemenea, poate evoca un sentiment de puritate și simplitate. Poate că datorită acestor calități, unele companii folosesc această culoare. Spre exemplu, Apple are un fundal alb simplu.

5. Negru

Este culoarea autorității. Negrul este puternic și poate evoca un sentiment de eleganță, formalitate și mister. Negrul reflectă o anumită practică și realism în lume, de aceea este folosit atât de mult de oamenii care trebuie să urmeze un cod vestimentar la locul de muncă. 

6. Albastru

Culoarea albastră este definitorie pentru persoanele idealiste, autonome și atente la muncă. Ele tind să acorde atenție detaliilor, devin perfecționiste și au maniere impecabile.

7. Galben

Cine iubește galbenul are chef de aventură. Dacă albul este despre independență, atunci galbenul este despre libertate. Culoarea poate fi asociată cu umorul, spontaneitatea, optimismul și pasiunea. Acești oameni tind să fie creativi, dar impulsivi.

8. Verde

Asociem verdele cu banii și legumele, dar cercetătorii spun că verdele este dedicat persoanelor de succes, care iubesc relaxarea și mișcarea. 

9. Roz

Rozul este asociat cu buna dispoziție, dragostea, sensibilitatea, generozitatea și bunătatea. De asemenea, această culoare poate trezi dorința de a proteja o persoană care îți place.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel