Risc de diabet? ATENȚIE! Prediabetul nediagnosticat, RISCURI incredibile

Diabet
Prediabetul aduce riscuri la care nu te-ai fi gândit. Nediagnosticat, este calea sigură spre diabet, dar înafară de asta, crește riscul de deces cu până la 40%.

Persoanele cu prediabet - afecțiunea în care glicemia din sânge este crescută, dar nu suficient pentru a fi considerat diabet - rămân deseori nediagnosticate. Acest lucru le-ar putea expune unui risc mai mare de boli cardiovasculare și chiar de moarte timpurie, potrivit unei analize a 129 de studii publicate în BMJ.
Analiza, care a combinat date despre aproximativ 10 milioane de persoane, a constatat că prediabetul a crescut riscul de a muri din cauza bolilor cardiovasculare cu 15%, iar riscul de a muri din alte cauze a crescut cu 13% pe o perioadă medie de urmărire de aproximativ 10 ani. 
Riscul de mortalitate a fost chiar mai mare la persoanele cu prediabet care aveau și boli coronariene: aveau un risc crescut cu aproape 40% de a muri într-o perioadă medie de urmărire de doar trei ani. Autorii studiului sugerează că găsirea și abordarea mai multor cazuri de prediabet ar putea duce la un risc mai mic de viitoare boli cardiovasculare.

 

Studiul original, aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel