Rezultate, anchetă: ce substanță a fost folosită la dezinfecție în școala din Dăbuleni

Substanță folosită la dezinfectare
Au apărut primele rezultat ale anchetei de la Dăbuleni, acolo unde nouă copii au ajuns la spital  la cursuri. Anchetatorii au descoperit ce substanță a fost utilizată la dezinfecție.

Primele rezultate ale anchetei de la școala din Dăbuleni au arătat ce substanță a fost folosită la dezinfecție. În urma dezinfecției, mai mulți copii s-au simțit rău și au ajuns la spital. Aveau iritații ale căilor respiratorii și senzații de greață.

Potrivit stirileprotv.ro, inspectorii au descoperit că sala de clasă fusese dezinfectată cu o substanță care este destinată aparaturii medicale și suprafețelor din spitale.

Popescu Ștefan, purtător de cuvânt DSP Dolj: „Colegii mei de la inspecția sanitară au descoperit o serie de neconformități în primul rând biocidul folosit este un biocid avizat de agenția națională pentru biocide dar pe eticheta este indicat numai pentru unitățile ,pentru dezinfecția suprafețelor și aparatelor medicale din unitățile sanitare.”

Firma respectivă a fost amendată cu zece mii de lei. Lucrătorii nu au precizat în documente nici concentrația folosită și nici în ce mod a fost aplicată în școală.

În paralel însă, este în curs și o anchetă a Inspectoratului Școlar.

Alexandru Gadâr, inspector general adjunct ISJ Dolj: „Decizia de a face această dezinfecție în mijlocul săptămânii a fost unilateral luată de doamna director. A considerat că totul este o farsă a copiilor, o joacă un teatru, nu s-a implicat în soluționarea acestei probleme și în găsirea sau în sprijinul moral al copiilor în momentul când aceștia erau internați.”

În aceeași zi, la o altă școală din județ, 16 copii acuzau simptome asemănătoare. Inspectorii sanitari spun, însă, că acolo s-a folosit un detergent obișnuit, care se găsește în comerț și care teoretic nu ar provoca niciun fel de probleme.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel