Retragerea acreditării a două spitale, propusă de ministrul Sănătății

Sorina Pintea
Ministrul Sorina Pintea a declarat luni, 1 aprilie, că va propune Autorităţii Naţionale pentru Management al Calităţii în Sănătate retragerea acreditării spitalelor județene de urgență din Ploieşti şi Târgu Jiu.

„Voi face o informare către agenţie vizavi de neregularităţile pe care le-am constat vizitând spitalul, o parte din secţiile spitalului, şi sunt convinsă că vor lua măsurile care se impun referitor la anumiţi indicatori care, posibil în momentul evaluării să fie conformi, nu mai sunt. Ministrul Sănătăţii nu poate să ceară imperativ, poate să propună“, a afirmat Sorina Pintea, prezentă la conferinţa „Gravele probleme din sănătate. Cât de bolnav este sistemul“, citată de Agerpres.

Ministrul a adăugat că dacă se vor retrage acreditările, cele două spitale vor începe un nou proces de acreditare.

Sorina Pintea a precizat că verificările inopinate făcute la spitalele de urgență din Ploiești și Târgu Jiu nu au fost un „exerciţiu de imagine“ și acolo că a întâlnit „blazare“ și faptul că este „bine și așa“.

„Voi face în continuare acest lucru. Pur şi simplu m-am săturat să fie arătate cu degetul doar autorităţile, pentru că până la urmă fiecare dintre noi suntem parte a acestui sistem. Sistemul nu este ceva abstract la care ne uităm şi spunem că nu merge, suntem noi, fiecare. (...) Nici următoarele incursiuni nu vor fi un exerciţiu de imagine, pentru că încă am unele semnale negative din anumite zone“, a arătat ministrul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel