Regina Elisabeta a MURIT: A murit liniștită la Balmoral. Regele, Charles, și Regina Consort, Camilla, vor rămâne la Balmoral în această seară

Regina Elisabeta - Foto: Instagram @RoyalFamily
Regina Elisabeta a II-a a murit.

UPDATE: Regina Elisabeta va rămâne în această noapte la Balmoral. Mâine, Regina Elisabeta a II-a se va întoarce la Londra.

Regina Elisabeta a murit în această după-amiază.

"Regina a murit liniștită la Balmoral în această după-amiază.

Regele și Regina Consort vor rămâne la Balmoral în această seară și se vor întoarce mâine la Londra", anunță reprezentanții Familiei Regale pe site-ul oficial

Regina Elisabeta s-a născut în anul 1926.

Timp de 12 zile, englezii vor ţine doliu.

În ziua următoare morții Reginei Elisabeta, la 10 dimineața, Charles va fi proclamat rege. Participanții la ceremonie vor purta haine negre, fără niciun fel de decorații la vedere. La 15:30, noul monarh va avea o întrevedere cu membrii Guvernului.

A treia zi după moartea Reginei Elisabeta, sicriul cu trupul reginei va fi dus la Palatul Buckingham. Pentru că aceasta nu a murit în Londra, trupul neînsuflețit va fi transportat cu avionul sau cu trenul regal.

În a 5-a zi, trupul Reginei va ajunge la Palatul Westminster, unde va rămâne trei zile și unde oamenii pot veni 23 de ore zilnic pentru a-și aduce un ultim omagiu. În ziua următoare are loc repetiția pentru procesiunea funerară.

A 10-zi, cea a înmormântării, va fi una de doliu național. Ceremonia va avea loc la Westminster Abbey. Se vor ține două minute de reculegere în toată Marea Britanie, în mijlocul zilei. Vor avea loc procesiuni în Londra și Windsor. În capela St. George din Windsor se va ține o slujbă, iar regina va fi înmormântată în Capela Memorială a regelui George al VI-lea, din interiorul Castelului Windsor.

Este monarhul cu cea mai îndelungată domnie din istoria regatului britanic, iar în iunie 2022 a sărbătorit alături de familie și de popor 70 de ani ca Suverană a Marii Britanii.

Date-cheie din viaţa reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii


* Elizabeth s-a născut pe strada Bruton nr. 17, Londra, la 21 aprilie 1926, şi a fost botezată la 29 mai în acelaşi an, în capela privată de la Palatul Buckingham.

* Ea a devenit moştenitoare aparent atunci când unchiul ei, Eduard al VIII-lea, a abdicat la 11 decembrie 1936, iar tatăl ei a devenit regele George al VI-lea. Ea avea 10 ani.

* S-a căsătorit cu locotenentul de marină Philip Mountbatten, un prinţ grec, la Westminster Abbey din Londra, la 20 noiembrie 1947. Au avut patru copii: Prinţul Charles (născut în 1948), Prinţesa Anne (1950), Prinţul Andrew (1960) şi Prinţul Edward (1964). Philip a murit în aprilie 2021, la vârsta de 99 de ani.

* Ea a urcat pe tron la moartea tatălui său, la 6 februarie 1952. În momentul decesului tatălui ei, Elisabeta se afla în Kenya într-un turneu regal. A fost încoronată la 2 iunie 1953 la Westminster Abbey, fiind prima încoronare televizată.

* Când a urcat pe tron, Iosif Stalin, Mao Zedong şi Harry Truman conduceau Uniunea Sovietică, China şi Statele Unite, în timp ce Winston Churchill era prim-ministrul britanic.

* Ea a fost reprezentată de 15 prim-miniştri. În timpul domniei sale, au fost 14 preşedinţi americani, şi i-a întâlnit pe toţi, cu excepţia lui Lyndon Johnson.

* La 9 septembrie 2015, ea a depăşit cei 63 de ani, 7 luni, 2 zile, 16 ore şi 23 de minute pe care stră-stră-străbunica sa, regina Victoria, i-a petrecut pe tron, devenind cel mai longeviv monarh al ţării, într-o succesiune care datează de la regele normand William Cuceritorul, în 1066.

* Elisabeta rămâne regina a 15 regate: Regatul Unit, Australia, Canada, Noua Zeelandă, Jamaica, Antigua şi Barbuda, Bahamas, Belize, Grenada, Papua Noua Guinee, Insulele Solomon, Saint Kitts şi Nevis, Sfânta Lucia, Sfântul Vincent şi Grenadine şi Tuvalu.

* Ea şi-a sărbătorit Jubileul de Platină - cea de-a 70-a aniversare a ascensiunii sale - la 6 februarie 2022, potrivit Agerpres.

Regina Elisabeta, sub supraveghere medicală

 

Regina Elisabeta a Marii Britanii se află sub supraveghere medicală la Balmoral, după ce medicii au devenit îngrijorați pentru sănătatea ei, a anunțat Palatul Buckingham, potrivit BBC.

Toți copiii Reginei se află sau se deplasează la proprietatea sa scoțiană de lângă Aberdeen.

"În urma unei evaluări suplimentare în această dimineață, medicii reginei sunt îngrijorați pentru starea de sănătate a Majestății Sale și au recomandat ca aceasta să rămână sub supraveghere medicală", se arată într-o declarație.

Cu toate acestea, au adăugat că "Regina se simte bine".

Mesajul Palatului Buckingham, neobișnuit. Întreaga familie regală se deplasează către Regină, inlusiv Meghan și Harry

 

Este foarte neobișnuit ca Palatul Buckingham să facă o astfel de declarație. De obicei, nu este dispus să ofere un comentariu cu privire la problemele medicale ale monarhului în vârstă de 96 de ani, care sunt considerate private.

Prințul Charles a călătorit la Balmoral împreună cu soția sa, ducesa de Cornwall.

Ducele de York și Contele și Contesa de Wessex călătoresc și ei la domeniul scoțian, situat la aproximativ 64 km vest de Aberdeen.

Prințesa Anne, se afla deja în Scoția îndeplinind angajamente.

Ducele de Cambridge, Prințul William este, de asemenea, pe drum, iar Ducesa de Cambridge a rămas în Windsor cu copiii lor în prima lor zi plină de școală.

Ducele și ducesa de Sussex, care trebuiau să participe la un eveniment caritabil la Londra, se deplasează la Balmoral, a declarat purtătorul lor de cuvânt.

Bariere au fost amplasate în fața uneia dintre intrările la moșie.

Există în mod clar preocupări presante pentru sănătatea Reginei Elisabeta, mult mai explicit exprimate decât înainte și fără nicio referire la faptul că ar fi vorba doar de dificultăți de mobilitate.

Există, de asemenea, avertismente împotriva speculațiilor nefondate, cum ar fi faptul că ar fi suferit o cădere. Iar marți era în picioare și a fost fotografiată zâmbind în timp ce îl numea pe noul prim-ministru Liz Truss.

Dar, de la anularea în ultimul moment a ceea ce ar fi fost doar o reuniune virtuală a Consiliului Privat - a miniștrilor de rang înalt - nu se poate greși asupra fragilității sănătății Reginei.

Dna Truss a declarat că "întreaga țară" va fi "profund îngrijorată" de această veste.

"Gândurile mele și ale oamenilor din întreaga noastră Marea Britanie sunt alături de Majestatea Sa Regina și de familia ei în aceste momente", a adăugat ea.

Regina a numit-o pe doamna Truss în funcția de prim-ministru la Balmoral, în loc să călătorească la Londra pentru acest eveniment.

În timpul domniei sale de 70 de ani, Regina a avut de obicei o audiență cu noul prim-ministru la Palatul Buckingham.

Arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby, a declarat: "Rugăciunile mele și ale oamenilor din întreaga Biserică a Angliei și din întreaga națiune sunt astăzi alături de Majestatea Sa Regina. Fie ca prezența lui Dumnezeu să o întărească și să o mângâie pe Majestatea Sa, familia sa și pe cei care o îngrijesc la Balmoral"

Cancelarul Ducatului de Lancaster, Nadhim Zahawi, a intrat în Camera Comunelor și a vorbit cu dna Truss. Note au fost apoi transmise președintelui Camerei Comunelor și băncii din față a Partidului Laburist. Declarația palatului a venit câteva minute mai târziu.

Liderul laburist Sir Keir Starmer s-a declarat "profund îngrijorat", în timp ce primul ministru al Scoției, Nicola Sturgeon, a transmis reginei gândurile și urările sale.

Primul ministru al Țării Galilor, Mark Drakeford, a transmis cele mai bune urări în numele poporului Țării Galilor.

Monarhul se află într-o pauză de vară la reședința sa din Scoția din luna iulie.

Coincidența cu moartea Prințului Philip, soțul Reginei

 

Prințul Philip, soțul Reginei Elisabeta a murit anul trecut, cu puțin timp înainte să împlinească 100 de ani. Atunci BBC scria că Ducele de Edinburgh a murit la trei săptămâni după ce a fost supus unei proceduri cardiace reușite.

La fel ca în cazul Reginei Elisabeta de acum, deși reprezentanții Casei Regale au negat problemele reale de sănătate ale Ducelui, întreaga famile a fost chemată să stea alături de el. 

La câteva zile distanță, Palatul Buckingham anunța moartea Prințului Philip.

Regina Elisabeta, diagnostic. Ce înseamnă mobilitate episodică și cât de gravă e starea ei. Un medic RUPE tăcerea: Poate un AVC. Apare după o viață lungă și activă

 

Potrivit Dr. Jyoti Bala Sharma, Director (Neurologie), Fortis Hospital Noida, problema de mobilitate episodică înseamnă o dificultate tranzitorie în ceea ce privește agilitatea și mersul, ceea ce înseamnă că afecțiunea durează sau continuă pentru o perioadă scurtă de timp.

"Episodic se referă la orice lucru care se întâmplă o dată la un moment dat, mai degrabă decât în mod regulat. Instabilitatea în timpul mersului, dificultățile de urcare și coborâre de pe un scaun sau căderile sunt exemple de dificultăți de mobilitate.

Acest lucru nu se întâmplă în mod regulat, ci ocazional. Aceasta se numește mobilitate episodică. Cele mai frecvente motive pentru mobilitate episodică sunt slăbiciunea și disconfortul la nivelul articulațiilor majore. Aceasta este o boală frecventă care apare la bătrânețe, în general după o viață lungă și activă", spune Dr. Biren Nadkarni, chirurg ortoped și chirurg de înlocuire a articulațiilor la Institutul Sitaram Bhartia și Spitalul Sfânta Familie, New Delhi.

Vorbind despre posibilele cauze ale problemei de mobilitate episodică, Dr. Jyoti a spus că aceasta se poate datora următoarelor cauze:

- Accident vascular cerebral minor recurent

- Cheag pe suprafața creierului 

- Înrăutățirea tranzitorie a unei probleme neurologice preexistente, cum ar fi o tulburare neuro degenerativă sau o tulburare a nervilor sau a mușchilor.

- Infecție

- Medicamente precum sedativele

- Dezechilibru electrolitic sau dezelectolitimie

- Problemă articulară

Cum pot fi prevenite problemele de mobilitate

 

Cum îți palpezi CORECT sânii. CÂND și cum trebuie făcută autopalparea și la ce să fii foarte ATENTĂ de acum

Dr. Jyoti Bala Sharma sugerează, de asemenea, sfaturi pentru a rămâne activi și mobili la bătrânețe.

- Păstrarea activă poate ajuta la slăbirea mușchilor înțepeniți și a posturii. Faceți exerciții zilnic, urmați o rutină disciplinată mâncați la timp și dormiți la timp.

- Practicați yoga și meditația.

- Încercați să vă mențineți greutatea la un nivel normal, deoarece excesul de greutate pune o presiune suplimentară asupra articulațiilor și vă poate afecta mobilitatea.

- Mâncați sănătos, fructe și legume verzi, evitați mâncarea nesănătoasă.

- Răsfățați-vă cu hobby-uri, interacțiune socială și activitate recreativă.

"Mersul în pas vioi în fiecare zi poate ajuta adulții în vârstă să își păstreze mobilitatea și să evite simptomele severe ale artritei. Rămâneți activi pentru ca dumneavoastră să puteți rămâne activi. În afară de asta, dansul, grădinăritul și urcatul scărilor în loc să luați liftul sau scările rulante la prânz vă pot ajuta să vă păstrați mobilitatea pe măsură ce îmbătrâniți, iar puțină mișcare vă poate ajuta să combateți tristețea și chiar să alimentați fericirea.

Sarcinile casnice zilnice, cum ar fi colectarea gunoiului, ștergerea prafului și aspiratul, implică exerciții fizice și ajută la îmbunătățirea activității zilnice. Aceasta include lucruri precum mersul la magazin sau joaca cu nepoții", spune Dr. Nadkarni, potrivit Hindustan Times.

Codul secret care anunță moartea Reginei Elisabeta

 

Când se va face anunţul, mesagerii vor folosi expresia "London Bridge is Down‟ ("Podul londonez e dărâmat"). La scurt timp, conţinutul site-ului ce aparţine familiei regale va avea fundal negru, iar reporterii de ştiri vor purta haine de doliu.

Fiul reginei, prinţul Charles, va deveni Regele Charles al III-lea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

slanina - FOTO: Freepik@timolina
EXCLUSIV
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel