Refluxul acid: cum poate crește riscul de cancer al laringelui și al esofagului

Boli intestinale
Refluxul gastroesofagian poate crește riscul unor forme de cancer ale laringelui sau esofagului. 

Rezultatele unui studiu prospectiv amplu indică faptul că boala de reflux gastroesofagian (GERD), care provoacă și simptome de arsuri la stomac, este legată de riscuri mai mari de diferite tipuri de cancer al laringelui (sau al casetei vocale) și al esofagului. Studiul este publicat online în CANCER, un jurnal evaluat de colegi al Societății Americane de Cancer.

GERD, o afecțiune gastro-intestinală care afectează aproximativ 20% dintre adulții SUA, apare atunci când acidul stomacului curge înapoi în esofag, unde poate provoca leziuni tisulare. Cercetările indică faptul că această afectare poate pune pacienții în pericol de a dezvolta un tip de cancer numit adenocarcinom esofagian.

Pentru a oferi informații suplimentare referitoare la această legătură și potențiale legături cu alte tipuri de cancer, o echipă condusă de dr. Christian C. Abnet, a Institutului Național al Cancerului, parte a Institutelor Naționale de Sănătate (NIH), a examinat informații despre 490.605 adulți înscriși în NIH-AARP Diet and Health Study, un studiu prospectiv care a trimis chestionare în 1995-1996 către 3,5 milioane de membri AARP, cu vârste cuprinse între 50 și 71 de ani, care locuiau în California, Florida, Louisiana, New Jersey, Carolina de Nord sau Pennsylvania , sau în zonele metropolitane din Atlanta, Georgia și Detroit, Michigan.

Utilizând datele despre revendicările Medicare, cercetătorii au estimat că 24 % dintre participanți au avut un istoric de GERD. În următorii 16 ani după ce participanții s-au alăturat studiului, 931 de pacienți au dezvoltat adenocarcinom esofagian, 876 au dezvoltat carcinom cu celule scuamoase laringiene și 301 au dezvoltat carcinom cu celule scuamoase esofagiene. Persoanele cu GERD au avut un risc de două ori mai mare de a dezvolta fiecare dintre aceste tipuri de cancer, iar riscul crescut a fost similar între grupurile clasificate în funcție de sex, starea de fumat și consumul de alcool. Cercetătorii au reușit să reproducă rezultatele atunci când au limitat analizele la subsetul de date Medicare de 107.258 de adulți, potrivit wiley.com.

 Echipa a estimat că aproximativ 17 la sută din aceste tipuri de cancer din laringe și esofag sunt asociate cu GERD.

„Acest studiu singur nu este suficient pentru a duce la acțiuni specifice ale publicului. Sunt necesare cercetări suplimentare pentru a reproduce aceste constatări și a stabili dacă GERD este factor de risc pentru cancer și alte boli ”, a spus dr. Abnet. Sunt necesare studii viitoare pentru a evalua dacă tratamentele care vizează simptomele GERD vor modifica riscurile aparente.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Dr. Doru Negru
EXCLUSIV

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel