Reducerea dioptriilor: ce înseamnă, ce proceduri există și cum se efectuează

Studiile arată că tot mai mulți oameni suferă de probleme de vedere și vicii de refracție, dar vestea bună este că tehnologia din prezent oferă soluții rapide și de ultimă generație pentru toți cei afectați.

Reducerea dioptriilor se referă la procedura prin care sunt tratate afecțiunile precum miopia, astigmatismul sau hipermetropia, pentru îmbunătățirea stilului de viață.

Purtarea ochelarilor de vedere sau a lentilelor de contact poate îngreuna viața de zi cu zi, iar atunci când renunți temporar la acestea, problemele de vedere se pot agrava. Acum există o serie de intervenții cu laser, efectuate în cabinetul medicului oftalmolog, care îți pot schimba considerabil viața. Iată ce trebuie să știi despre acestea:

Principalele proceduri pentru reducerea dioptriilor

Procedurile pentru reducerea dioptriilor sunt o realitate mulțumită dezvoltării tehnologiei și a aparaturii cu care lucrează medicii oftalmologi. Printre cele mai cunoscute și populare intervenții cu laser se numără:

Reducerea de dioptrii RelEX SMILE;

Reducerea de dioptrii SMILE PRO;

Reducerea de dioptrii FemtoLASIK;

Reducerea de dioptrii cu Laser Excimer PRK;

Reducerea de dioptrii cu laser Presbyond.

Cea mai actuală și non-invazivă procedură la momentul actual este operația laser RelEX SMILE. În momentul de față, operația poate fi realizată în zona Transilvaniei exclusiv în clinica Dr. Holhoș din Cluj-Napoca.

Prin ce se diferențiază tehnica RelEX Smile și care sunt avantajele procedurii pentru reducerea dioptriilor

Operația laser RelEx Pro este recent lansată la nivel mondial și elimină dioptriile în câteva minute.

Cât durează operația? 

La ambii ochi, operația efectuată prin tehnica RelEX Pro durează aproximativ 10-15 minute, iar dioptriile pot fi eliminate în 7 secunde.

Cum se efectuează operația? 

Operația RelEX Smile se efectuează cu laserul femtolaser VisuMax Carl Zeiss Meditec. Tehnica folosită permite păstrarea țesutului cornean în timpul operației, ceea ce rezultă într-o recuperare rapidă, procedură scurtă și fără durere.

Ce afecțiuni oftalmologice pot fi corectate prin această operație? 

Următoarele afecțiuni pot fi corectate sau reduse, în funcție de gravitatea acestora:

- Miopia, până la -10 dioptrii;

- Astigmatismul, până la -5 dioptrii;

- Miopia și astigmatismul miopic, până la -15 dioptrii combinate.

Ce trebuie să știe pacienții despre operația de reducere a dioptriilor

Dacă plănuiești să apelezi la operația RelEX SMILE este important să știi ce presupune această intervenție pentru pacienți. În general, există și o serie de riscuri sau o perioadă mai lungă de recuperare, dar noua tehnologie RelEX SMILE implică mai puțin disconfort în timpul și după procedură. 

Clinica oftalmologică Dr. Halhoș îți pune la dispoziție servicii de actualitate, efectuate la cel mai înalt nivel de specializare în domeniul oftalmologiei.

În cât timp se restabilește vederea normală după operație? 

Perioada de recuperare după intervenția RelEX SMILE este foarte scurtă, iar vederea revine la normal chiar după 24 de ore. Important de notat este că neclaritățile în vedere pot dura în jur de 2-4 săptămâni, dar la un nivel care nu afectează stilul de viață general. 

Îmbunătățirea vederii și recuperarea completă durează aproximativ 3-6 luni. Aspectul esențial de care trebuie să ții cont este că poți reveni la stilul normal de viață încă de la 24-72 de ore de la operație.

Cum se manifestă efectele operației RelEX SMILE? 

Îmbunătățirea vederii este un proces activ, care continuă după efectuarea operației. Pacienții pot observa o îmbunătățire de până la 80% chiar și după câteva ore de la operație. 

Urmând atent instrucțiunile medicilor, săptămânile după intervenție sunt cruciale în reducerea dioptriilor și corectarea problemelor oftalmologice, deoarece corneea își urmează procesul normal de vindecare.

Pachetul de recomandări primite de la medicul oftalmolog este cel mai important pentru o intervenție reușită, mai ales în timpul procesului de vindecare. 

Reducerea dioptriilor prin tehnica RelEX Smile este o intervenție simplă, dar complexă, menită să te ajute să revii la stilul de viață activ și sănătos care te caracterizează. Alege momentul oportun pentru o vizită la cabinetul medicului oftalmolog, pentru un consult și recomandări personalizate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel