Radu Leca, semnal de alarmă despre vârsta consumatorilor de droguri. Este o cifră interesantă. Nu are legătură cu realitatea

droguri - FOTO: Freepik@ksandrophoto
EXCLUSIV
Consumul de droguri atinge cote alarmante. Specialiștii trag un semnal de alarmă.

În ultimele două decenii, România a trecut printr-o transformare alarmantă în ceea ce privește consumul de droguri. De la o țară de tranzit în anul 2004, am devenit treptat o țară de consum, iar această schimbare a avut un impact profund asupra societății noastre.

Potrivit rapoartelor oficiale, preocuparea majoră o reprezintă nu doar creșterea numărului de consumatori, ci și scăderea alarmantă a vârstei la care aceștia încep să facă uz de substanțe interzise.

Vezi și: Tulburarea de somn care duce la demență. Este o cauză și a bolii Parkinson

Care este vârsta consumatorilor de droguri

Psihologul Radu Leca a tras un semnal de alarmă, în exclusivitate la DC MEDICAL și DC News, despre vârsta tot mai fragedă a consumatorilor de droguri.

Consumul de droguri în România este, fără îndoială, un fenomen ingrijorător și cu repercusiuni semnificative asupra societății. Creșterea constantă a numărului de consumatori, împreună cu scăderea vârstei de debut în consum, subliniază gravitatea situației.

"Începând cu anul 2004 am devenit țară de tranzit, apoi țară de consum. Numărul de consumatori crește de la o săptămână la alta. Vârsta celui care consumă droguri a scăzut, conform cu rapoartele oficiale la 13 ani. Cu respect și fără să supăr pe nimeni, în cunoștință de cauză pot spune că cifra 13 este o cifră interesantă care nu are legătură cu realitatea. 

Vezi și: Înălțimea, factor de risc pentru cancer. Care este înălțimea ideală pentru a fi sănătos

Cifra 9 ar trebui să fie cea adevărată. Numărul toxicomanilor crește de la o săptămână la alta", a explicat psihologul Radu Leca, în exclusivitate la emisiunea Ultrapsihologie de la DC MEDICAL și DC NEWS.

Vezi mai multe în VIDEO:

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel