Pune o lămâie feliată lângă pat noaptea, pentru aceste beneficii uimitoare

Puține parfumuri sunt la fel de răcoritoare ca cel de lămâie. Avantajele propriului odorizant natural de lămâie sunt nenumărate. Pentru asta ai nevoie de o lămâie, pe care o tai în sferturi și presari puțină sare pe ea. 

La ce ajută o lămâie feliată pusă lângă pat

1. Ameliorează stresul

Potrivit cercetărilor, mirosul de citrice relaxează undele creierului și emoțiile.

Acest lucru duce frumos la următorul punct.

2. Focus sporit

De ce ai avea nevoie să te concentrezi la culcare, te-ai putea întreba. Metoda este eficientă mai ales dacă suferi de insomnie. 

Psihologii spun că un somn bun depinde de câteva lucruri cheie. În primul rând, trebuie să te concentrezi asupra lucrurilor pozitive din viața ta și, poate, asupra exercițiilor de relaxare. Acestea pot induce o stare liniștită, proprice unui somn bun. 

3. Respirație mai bună

De fiecare dată când încerci să adormi cu nasul înfundat, poți apela la lămâi. Doar inhalează mirosul blând al acestor citrice antioxidante și antibacteriene.  

4. Insectele stau departe de tine

Te-ai săturat să auzi noapte de noapte bâzâitul țânțarilor? Din fericire, există lămâia care, feliată și pusă lângă pat, alungă insectele. Pentru o aromă puternică, adaugă cuișoare. 

5. Calitatea aerului este îmbunătățită

Când te-ai gândit ultima dată la calitatea aerului din camera ta? Lămâia nu numai că miroase excelent, purifică și aerul. De fapt, este atât de puternică aroma, încât o poți folosi pentru a diminua rapid mirosul de vopsea dintr-o cameră.

6. Reglează tensiunea arterială

Aroma de lămâie reduce tensiunea arterială. Având în vedere că 32% dintre americani suferă de hipertensiune arterială, acest lucru face ca lămâia să fie un fruct la îndemână pentru mulți oameni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel