Primele semne ale apariției cancerului pulmonar. La ce să fiți atenți

Boli pulmonare
Cauza cancerului pulmonar, principalul motiv de deces prin cancer în SUA, depășind cancerul de sân, este încă analizată. 

Deși nu se cunoaște încă sigur cauza exactă a cancerului pulmonar, s-a demonstrat că anumiți factori de risc joacă un rol: fumatul, expunerea la poluarea aerului și genetica. Țigările și fumul de țigară conțin peste 70 de substanțe chimice cauzatoare de cancer (agenți cancerigeni). Fumul de trabuc este greu în nitrozaminele specifice tutunului, care sunt considerate deosebit de canceroase. Fumul de țigară deteriorează și uneori distruge proiecțiile asemănătoare părului pe celulele căilor respiratorii (cili). Acești cili  sunt responsabili de eliminarea din organism a toxinelor, agenților cancerigeni, a virusurilor și bacteriilor.

Aproximativ 25% dintre persoanele cu cancer pulmonar și fără simptome sunt diagnosticate după o radiografie toracică sau CT în timpul unui test de rutină sau ca procedură pentru alte probleme. Simptome ale cancerului pulmonar: tuse (cronică, recurentă), oboseală, scădere în greutate, dificultăți de respirație sau respirație șuierătoare, tuse, flegmă care conține sânge, dureri toracice, potrivit medicinenet.com.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel