Primele defibrilatoare automate amplasate în stradă, la Sinaia. FOTO + VIDEO

Primul defibrilator automat montat în prezența primarului Vlad Oprea. Foto. Gabriel Tatu-Chițoiu / Facebook
Primul defibrilator automat montat în prezența primarului Vlad Oprea. Foto. Gabriel Tatu-Chițoiu / Facebook
Primul defibrilator automat montat la intrarea în Parcul Dimitrie Ghica. Foto. Gabriel Tatu-Chițoiu / Facebook
Primul defibrilator automat montat la intrarea în Parcul Dimitrie Ghica. Foto. Gabriel Tatu-Chițoiu / Facebook
Primul defibrilator automat. Foto. Gabriel Tatu-Chițoiu / Facebook
Primul defibrilator automat. Foto. Gabriel Tatu-Chițoiu / Facebook
  • Primul defibrilator automat montat în prezența primarului Vlad Oprea. Foto. Gabriel Tatu-Chițoiu / Facebook
  • Primul defibrilator automat montat la intrarea în Parcul Dimitrie Ghica. Foto. Gabriel Tatu-Chițoiu / Facebook
  • Primul defibrilator automat. Foto. Gabriel Tatu-Chițoiu / Facebook
Șapte defibrilatoare automate vor fi montate, pe stradă, în Sinaia. Echipamentele asigură intervenția rapidă în caz de stop cardio-respirator. Primul dintre ele a fost deja dat în funcțiune și se află la intrarea în parcul „Dimitrie Ghica”

Reprezentanții Primăriei din Sinaia au început montarea, în zonele aglomerate, a unor defibrilatoare automate externe. Aceste echipamente permit acordarea rapidă a primului-ajutor în caz de stop cardio-respirator, situații în care intervenția urgentă poate face diferența între viață și moarte.

Primul defibrilator automat extern (DAE) va fi montat a fost pus în funcțiune joi. Dispozitivul a fost montat la intrarea  în parcul „Dimitrie Ghica”, zonă foarte circulată din stațiunea prahoveană.

Tot joi, reprezentanți ai agenților economici care își desfășoară activitatea în zona parcului au fost instruiți cu privire la manevrarea defibrilatorului semiautomat. Totodată, la fața locului, medicii participanți le-au explicat celor prezenți manevrele de resuscitare și au făcut o demonstrație de utilizare a dispozitivului. 

„Este un aparat cu care oricine poate salva o viață. În imagini - domnul primar Vlad Oprea. Mă bucur mult pentru faptul că am fost prezent la acest eveniment. În urmă cu 22 de ani tot la Sinaia lua ființă Consiliul Național Român de Resuscitare (...al cărui prim președinte s-a întâmplat să fi fost...), a scris pe pagina sa de Facebook medicul cardiolog Gabriel Tatu-Chițoiu, fost președinte al Societății Române de Cardiologie. 

„Este datoria noastră să ne ajutăm semenii în orice situație. Cabinele roșii din Sinaia devin puncte de intervenție în caz de stop cardio-respirator. Azi dau în folosință primul punct echipat cu un defibrilator automat extern. Vor urma încă 6. Cabina este direct conectată la Dispeceratul de Monitorizare și Control al Poliției Locale, iar deschiderea ușii va transmite automat un semnal către acesta.  Este un mic pas spre o comunitate mai sănătoasă” , a declarat Vlad Oprea, primarul orașului Sinaia.

Defibrilatoarele sunt montate în cabine roșii, care arată ca vechile cabine telefonice englezești și au pe ele scris cu verde „defibrilator automat extern”. De asemenea, zona este semnalizată și cu un panou. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel