Primăria Capitalei, încă un tratament contra țânțarilor. Ce insecticid folosesc, când și pe unde dau cu el

Mușcătura de țânțar      Foto: Pixabay
Primăria Capitalei, prin Compania Municipală Eco Igienizare, demarează, începând de duminică, 1 august, cel de-al șaselea tratament de combatere a țânțarilor, tratament planificat în cadrul Planului Unitar de Acțiune aferent anului 2021.

Activitatea de dezinsecție contra țânțarilor la nivelul Municipiului București se va efectua în intervalul orar 21.30-05.30 și va acoperi următoarele zone:

- Sectorul 1 – 1264 de străzi, 27 de parcuri, 9 baze sportive, 21 de unități militare, 10 cimitire, 17 spitale, 3 complexuri studențești, 2 locații ale TVR, Grădina Zoologică;

- Sectorul 2 – 1026 de străzi, 38 de parcuri, 2 baze sportive, 3 unități militare, 7 cimitire, 13 spitale;

- Sectorul 3 – 768 de străzi, 8 parcuri, 6 baze sportive, 3 cimitire, 3 spitale, 1 complec studențesc, 1 unitate militară;

- Sectorul 4 – 643 de străzi, 6 parcuri, 1 bază sportivă, 8 unități militare, 7 cimitire, 9 spitale;

- Sectorul 5 – 1002 de străzi, 11 parcuri, 5 baze sportive, 20 de unități militare, 9 cimitire, 3 spitale;

- Sectorul 6 – 657 de străzi, 16 parcuri, 1 bază sportivă, 20 de unități militare, 10 cimitire, 1 spital.

Operatorii CMEIB S.A. acționează cu 12 utilaje de mare capacitate (ULV) și cu 6 autoutilitare Dokker, dotate cu atomizoare portabile de tip fogger.

Tratamentele de combatere a țânțarilor adulți se realizează de la periferia Capitalei către interiorul orașului și se vor aplica pe spațiile verzi de pe aliniamentele stradale, pe spațiile verzi din zonele rezidențiale, în parcurile aflate în administrarea Municipalității, precum și pe spațiile verzi ale instituțiilor subordonate PMB (Spitale, cimitire, cămine de elevi, locuințe sociale, parcări de reședință, etc.)

Substanța folosită pentru combaterea țânțarilor adulți este insecticidul MICROSIN. Produsul este avizat de Ministerul Sănătății, prin Comisia Națională de Biocide, pentru utilizarea la exterior, în zone rezidențiale și recreaționale, fără efecte adverse asupra organismului uman și a mediului înconjurător. În caz de contact direct poate provoca iritații ale căilor respiratorii, motiv pentru care tratamentele se desfășoară pe durata nopții.

Pentru sesizări și reclamații, Compania Municipală Eco Igienizare București poate fi contactată la numărul de Dispecerat 24/24 - 0752.041.898.    

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel