Picioare reci mereu? Vezi care ar putea fi motivul

Picioare
Senzația de picioare reci poate să dea un adevărat disconfort persoanelor care suferă din această cauză. Cu toate acestea, puțini fac ceva pentru a găsi cauza.

Specialiștii spun că acesta poate fi simptomul unor afecțiuni, motiv pentru care, dacă picioarele reci devin un lucru obișuit, ar fi bine să căutați cauza.

În general, senzațiile de frig la picioare provin din cauza circulației necorespunzătoare a sângelui. Pe de altă parte, însă, mai pot fi un simptom al unor tulburări ale sistemului nervos, leziuni din cauza expunerii la frig, cum ar fi degerăturile, sau scăderea metabolismului de la o stare tiroidiană defectuoasă (hipotiroidism sau tiroidă subactivă), scrie medicinenet.com.

În funcție de cauza simptomelor, răceala picioarelor poate fi însoțită de alte simptome, incluzând durere, amorțeală, modificări ale culorii pielii sau senzație de furnicături și înțepături.

Diabetul, una din cauze

Alte afecțiuni care pot determina simptome ale picioarelor reci includ diabetul, arterioscleroza, boala vasculară periferică, fenomenul Raynaud și neuropatia oricăror cauze.

La persoanele cu diabet zaharat, valorile anormal de mari ale zahărului în sânge și urină cauzează îngustarea arterelor și a capilarelor, care afectează alimentarea cu sânge a țesuturilor, ceea ce duce la simptomele picioarelor reci.

Aterioscleroza și boala vasculară periferică rezultă din creșterea cronică a nivelului de colesterol din sânge care duce la îngustarea vaselor de sânge. Fenomenul Raynaud constă în îngustarea vaselor mici de sânge, ca o reacție la sensibilitatea nervului la expunerea la frig, ceea ce determină simptomele picioarelor reci.

Degerăturile provoacă leziuni permanente vaselor de sânge care sunt rănite de la înghețarea țesuturilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Dr. Doru Negru
EXCLUSIV

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel