Peste 700 de participanți la Congresul internațional al studenților mediciniști de la București. Ediție online

Socializare online
Cea de-a patra ediție a International Medical Students Congress of Bucharest, care a reunit 720 de participanți, s-a desfășurat sub forma unei platforme educaționale online din cauza contextul epidemiologic actual.

Potrivit președintelui Societății Studenților în Medicină din București, Cristian Persu, toate evenimentele științifice au fost pre-înregistrate la o rezoluție profesională 4K, permițând vizualizarea lor în detaliu și pe ecrane de mari dimensiuni.

Programul a fost flexibil, evenimentele științifice fiind disponibile timp de 22 ore pentru fiecare participant, ceea ce le-a oferit studenților din întreaga lume ocazia să participe în concordanță cu fusul orar local.

„The International Medical Students' Congress of Bucharest a devenit un simbol al studenților mediciniști aflați la începutul drumului dedicat cu noblețe societății prin tot ceea ce înseamnă în ansamblul său medicina, iar pentru eforturile lor susținute de a duce mai departe tradiția acestui eveniment deosebit, chiar și în aceste condiții grele, impuse de pandemia de COVID-19, nu pot decât să îi felicit atât în nume personal, cât și al întregii comunități academice a universității noastre", a declarat rectorul Universității de Medicină și Farmacie "Carol Davila" din București, Viorel Jinga, potrivit unui comunicat de presă remis redacției. 

Ediția a patra a congresului, desfășurată în perioada 9 -13 decembrie, a fost închinată memoriei profesorului Matei Balș, care a pus bazele școlii românești de bacteriologie și a promovat utilizarea antibioticelor în terapia bolilor infecțioase.

Conform organizatorilor, proiectul țintește nu numai componenta academică, ci și dezvoltarea legăturilor între studenți și medici din diferite țări.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel