A început cu un simplu obicei...
Pepenele roșu este plin de nutritrienți benefici pentru sănătate. Este bogat în vitaminele A și C, antioxidanți și are un conținut mai scăzut de zahăr decât alte fructe tropicale de sezon. În plus, este foarte hidratant pentru că de fapt 95% din conținutul lui este apă.
Cu toate acestea, este posibil să vă confruntați cu câteva dintre aceste efecte secundare mai puțin cunoscute ale consumului de pepene roșu. Unele ar putea chiar să vă surprindă! Nu toate aceste efecte sunt rele, câteva sunt chiar miraculase pentru sănătate, notează Spectacola.ro.
Pepenele roșu este bogat în fructoză, care este un compus vegetal din categoria FODMAPs. Este posibil ca persoanele cu antecedente de probleme digestive, cum ar fi sindromul colonului iritabil (IBS), să trebuiască să limiteze alimentele FODMAP pentru a se simți mai bine, potrivit experților de la John Hopkins Medicine.
Nu toată lumea este sensibilă la FODMAP-uri, iar experimentarea unui protocol de eliminare poate funcționa pentru dumneavoastră dacă bănuiți că pepenele roșu contribuie la problemele digestive.
Pepenele roșu este bogat în antioxidanți care ajută la neutralizarea radicalilor liberi din organism. Dacă sunt lăsați necontrolați, radicalii liberi au capacitatea de a forma celule canceroase. Licopenul este vedeta aici. De obicei, roșiile sunt considerate cea mai bună sursă bună de licopen. Cu toate acestea, pepenele roșu oferă de fapt cu aproape 40% mai mult licopen decât roșiile, potrivit studiilor.
Antioxidanții precum licopenul ajută la combaterea cancerului, promovează anti-îmbătrânirea și repară celulele deteriorate din organism.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
A început cu un simplu obicei...
Ce se întâmplă în creier dacă te trezești devreme. Un neurolog...
Ne credem mai protejați ca niciodată,...
Știai că banalele bubițe de la gură...
Dispozitivul care poate depista...
Boala care afectează un milion de...
COVID, impact grav pe termen lung....