Pentru un diagnostic corect, alege serviciile de radiologie din București!

Pentru un diagnostic corect, alege serviciile de radiologie din București!
Majoritatea procedurilor medicale au ca etapă preliminară efectuarea unor investigații de specialitate pentru a stabili situația concretă a pacientului.

În plan imagistic, radiografiile sunt cele mai utilizate tehnici prin care se pot descoperi și observa modificări sau nereguli apărute la nivelul țesuturilor și organelor interne. În cadrul unui centru de radiografie sunt disponibile servicii de radiologie pentru ca fiecare pacient să beneficieze de o abordare completă de tratament în același loc!

Ce sunt radiografiile?

Radiografiile sunt reprezentări imagistice cu caracter clinic care propun o reprezentare detaliată a țesuturilor și organelor interne pentru a permite medicului să observe și să analizeze cu atenție orice modificare ce ar putea indica prezența unei boli sau o predispoziție către dezvoltarea uneia.

De ce sunt necesare radiografiile?

În medicină, radiologia reprezintă o specialitate paraclinică, necesară sau chiar vitală în diagnosticarea și tratarea anumitor afecțiuni. Totodată, radiografiile pot fi utilizate pentru a observa evoluția unui tratament sau chiar reușita unei intervenții. O radiografie crește șansele unui diagnostic corect și scade riscul de eroare umană în medicină. 

Ce boli pot fi depistate cu ajutorul radiografiilor?

Radiologia este utilizată în toate ramurile medicinei, de la stomatologie, la oncologie, traumatologie, cardiologie sau neurologie. Drept urmare, ajută la identificarea a numeroase afecțiuni prezente la nivelul țesuturilor sau organelor interne. 

Radiografiile osoase sunt utile în depistarea de fracturi, artroze, infecții, boli reumatismale sau chiar tumori osoase.

Pentru cutia toracică se utilizează radiografii cardio-pulmonare care ajută la diagnosticarea pneumoniilor, afecțiunilor cardiovasculare sau a altor boli infecțioase sau inflamatorii.

Radiografia abdominală pe gol este recomandată în situațiile în care se suspectează prezența pneumoperitoneului, ocluziei intestinale sau diverse calcificări.

Există radiografii care se realizează strict la nivelul unui anumit sistem, cum sunt radiografiile reno-vezicale simple care ajută la identificarea calculilor renali și vezicali.

Cum te pregătești pentru o radiografie?

Contrar așteptărilor, nu există un protocol strict pe care pacientul trebuie să îl urmeze înainte de a efectua o radiografie. Pentru a obține un rezultat cât mai clar și corect se recomandă îndepărtarea hainelor și a obiectelor metalice de pe zona ce urmează să fie examinată. În caz contrar, acestea ar putea interfera cu radiațiile emise, ceea ce ar compromite radiografia. 

Sunt radiografiile periculoase?

Deși pacienții sunt expuși la radiații de tip X în momentul în care realizează o radiografie, cantitatea emisă este suportabilă, în limite normale. Cu alte cuvinte, o radiografie emite la fel de multe radiații precum câteva zile cumulate de expunere la factorii de mediu, pentru că radiațiile ionizante sunt prezente în mod natural în mediul înconjurător. 

Dintre toate radiografiile care se practică, cele dentare, urmate de cele toraco-cardio-pulmonare sunt cele mai puțin iradiante, în timp ce la polul opus se află radiografia de coloană lombară de profil.

Femeile însărcinate și copiii sunt singurele categorii de pacienți care ar trebui să evite pe cât posibil examenele radiologice. În cazul în care un diagnostic este mai important decât riscurile generate de radiografie, aceasta se va efectua în condiții speciale. 

Programează-te acum la o secție de radiologie din Bucuresti!

Dacă ai nevoie de radiografii clinice, te poți programa oricând la un centru de radiologie pentru efectuarea acestora. Aici te așteaptă aparatură de ultimă generație, personal prietenos, dar și prețuri foarte accesibile pentru toate investigațiile de care ai nevoie în demersul tău medical. În plus, la clinică poți beneficia de un abonament lunar de 200 de lei care îți va acoperi toate examenele radiologice de care ai nevoie, atât timp cât sunt recomandate de medic. 

Alege sa efectuezi o radiologie și beneficiezi de un diagnostic corect si de un tratament eficient!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel