Parteneriat istoric între spitalele din București și Paris. ASSMB și AP-HP, Acord-cadru, în premieră
08 dec 2022, 10:23

parteneriat istoric. FOTO ASSMB
Parteneriat istoric între administrațiile spitalelor din București și Paris. ASSMB și AP-HP au încheiat, în premieră, un Acord-cadru de cooperare internațională.

Parteneriat istoric între administrațiile spitalelor din București și Paris. Astfel, cele 19 spitale bucureștene și 38 de spitale din capitala Franței pot acum iniția schimburi de experiență, de bune practici și de personal și vor putea derula proiecte comune de formare profesională și de cercetare, potrivit unui comunicat de presă al Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB).

”Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB) și Assistance Publique - Hôpitaux de Paris (AP-HP) au semnat, în premieră, un Acord-cadru de cooperare internațională, care deschide calea unui parteneriat deschis și direct între cele 19 spitale din cadrul ASSMB și cele 38 de spitale universitare administrate de AP-HP.

Documentul, care marchează un moment istoric în relațiile dintre comunitățile medicale din cele două capitale, a fost semnat de Oana SIVACHE, director general adjunct al ASSMB, și Florence VEBER, directorul Direcției Relații Internaționale din cadrul AP-HP.

1. -imagine fara descriere- (1_57106500.jpg)FOTO: ASSMB

2. -imagine fara descriere- (2_57458600.jpg)FOTO: ASSMB

Acordul-cadru menționează faptul că două instituții au interese comune și obiective științifice, academice și profesionale similare, care vizează excelența în domeniul asistenței medicale.

În acest context, cele două instituții își exprimă intenția de a stabili și dezvolta proiecte de colaborare în domeniile îngrijirii medicale, cercetării clinice, formării profesionale și managementului spitalicesc.

Concret, ASSMB și AP-HP vor promova intens schimburile de bune practici și de personal între spitalele pe care le administrează, în special în domenii precum chirurgia generală, activitatea de transplant, hematologia, adictologia, oncologia pediatrică și pentru adulți.

3. -imagine fara descriere- (3_54286500.jpg)

FOTO: ASSMB

”Acordul anunțat astăzi a fost precedat de semnarea, la sfârșitul săptămânii trecute, a unui acord de cooperare între Spitalul de Boli Cronice Sf. Luca, administrat de ASSMB, și AP-HP, având în vedere și colaborarea de tradiție care există de mai mulți ani între spitalul bucureștean și Spitalul Charles-Foix din Paris.

Sub coordonarea Dr. Amina LAHLOU, care conduce secțiile de Geriatrie și de Boli Neurodegenerative din cadrul Spitalului Charles-Foix, la Spitalul Sf. Luca s-a finalizat recent, cu succes, proiectul internațional Îmbunătățirea calității îngrijirii pacienților cu patologii cronicese mai arată în comunicatul de presă al ASSMB.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?