Oțetul, ajutor la curățenie. 6 situații în care îl putem folosi și 3 în care este INTERZIS

Curațenie
Oțetul poate fi extrem de util în anumite situații, cum ar fi, să zicem, atunci când faceți o salată. Multe persoane folosesc însă această substanță și pentru a curăța anumite suprafețe. Iată cele 3 situații în care nu este indicat să utilizați oțetul și 6 în care este recomandat.

Potrivit Fundației Naționale  Sanitare NSF, dacă doriți să dezinfectați o suprafață - un proces care ucide bacteriile - nu ar trebui să utilizați oțet.

Puteți folosi oțet, totuși, dacă doriți să îndepărtați murdăria sau petele de pe suprafețe, sau să spargeți anumite tipuri de acumulări.

Este important de menționat că discutăm aici despre oțet alb, din alcool. Oțetul de mere, din vin și cel balsamic ar trebui folosite doar în scopuri culinare.

Trei situații în care nu ar trebui să folosiți oțet la curățenie

1. Pentru dezinfectarea sau igienizarea suprafețelor

Primul indiciu că oțetul nu se poate dezinfecta corect? Agenția pentru Protecția Mediului (EPA) nu îl recunoaște ca dezinfectant înregistrat. Pentru a se califica ca dezinfectant, un produs sau o soluție ar trebui să poată ucide 99,9% din germenii dăunători în termen de cinci până la 10 minute, conform EPA.

„Cel mai bun mod de a curăța suprafețele este de a folosi...”

Citește continuarea pe Spectacola.ro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel