Operatorii de taxi, obligaţi să asigure cel puţin o maşină adaptată pentru transportul persoanelor cu handicap

Toţi operatorii de taxi vor avea obligaţia să asigure cel puţin o maşină adaptată transportului persoanelor cu handicap care utilizează fotoliul rulant, conform unui proiect de hotărâre adoptat în şedinţa de miercuri a Consiliului General al Capitalei.

Nerespectarea obligaţiei se va sancţiona cu amenzi cuprinse între 200 şi 1.000 de lei, conform art. 100 alin (1) lit. b) din legea nr. 448/2004, notează Agerpres. 

În referatul de aprobare, semnat de primarul general, Gabriela Firea, sunt invocate prevederile art. 64 din legea nr. 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, potrivit cărora toţi operatorii de taxi au obligaţia să asigure cel puţin o maşină adaptată transportului persoanelor cu handicap care utilizează fotoliul rulant.

În referat se mai arată că, în baza unei decizii a Curţii de Apel Bucureşti, rămasă definitivă prin decizia 1.472/12.04.2018, pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Primăria Capitalei este obligată să înlăture situaţia de discriminare (...) şi să oblige toţi operatorii de taxi să aibă cel puţin un autovehicul adaptat, "destinat exclusiv efectuării serviciului public de transport în regim de taxi în favoarea persoanelor cu dizabilităţi care utilizează pentru deplasare cărucioare rulante electrice nepliabile".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Colesterol - Foto: Freepik @Phonlamaistudio
EXCLUSIV
Cum să scazi colesterolul, glicemia și tensiunea. Medicul Doru Negru, rețeta simplă: Asta le spun tuturor

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel