O altă epidemie mai periculoasă decât COVID-19, în Asia. Sunt deja aproape 1.500 de cazuri

Autoritățile din Singapore au anunțat că deja au înregistrat aproape 1.500 de cazuri de infecție cu un alt virus care este mai periculos decât COVID-19. Este transmis de țânțari și deja sunt cazuri și în Malaysia și Indonesia. 

În țările din Asia, punerea populației în carantină a ajutat la stoparea răspândirii pandemiei de COVID-19, dar în unele părți din sud-est a provocat apariția unei alte epidemii cu o boală potențial mortală: Febra Dengue.

Febra Dengue, care este cunoscută și sub denumirea de febră osoasă, din cauza durerilor articulare pe care le provoacă, este o boală virală sezonieră în Asia. Din 13 iunie încoace, Singapore a raportat în medie 165 de cazuri pe zi, ceea ce este un maxim istoric. Autoritățile spun că ar putea declara în curând cel mai mare focar de Febră Dengue din istoria orașului, notează Bloomberg

Dengue este transmis prin înțepătura unui țânțar-femelă din specia Aedes. Specia este răspândită în Asia de Sud-Est și prosperă în surse de apă stagnante, în locuințe și în jurul acestora. Un purtător de cuvânt al Organizației Mondiale a Sănătății a spus că restricțiile de circulație din perioadele de izolare și carantină au împiedicat comunitățile și gospodăriile să curețe potențialele locuri de înmulțire a țânțarilor din cartierele unde locuiesc.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel