Novartis cumpără Mariana - compania care lucrează la noi terapii radiologice pentru cancer care nu au fost încă testate pe oameni

Foto: Freepik @benzoix
Novartis va cumpăra Mariana, specialistul în medicamente radiologice, pentru un miliard de dolari.

Novartis (NOVN.S) deschide o nouă filă a convenit să achiziționeze compania radiofarmaceutică americană Mariana Oncology pentru un miliard de dolari în avans, sporindu-și portofoliul de tratamente de precizie pentru cancer în curs de dezvoltare, a declarat joi producătorul elvețian de medicamente, potrivit Reuters.

Tranzacția include plăți suplimentare de până la 750 de milioane de dolari la atingerea anumitor etape, a adăugat acesta.

Mariana Oncology lucrează la noi terapii radiologice pentru cancer (RLT) care nu au fost încă testate pe oameni.

"Tranzacția consolidează portofoliul de RLT al Novartis și extinde infrastructura de cercetare și capacitățile de aprovizionare clinică ale companiei", a declarat Novartis într-un comunicat.
Terapia radioligand, bazată pe particule radioactive care ucid celulele și care sunt atașate la molecule care caută tumori, este una dintre cele trei tehnologii pe care se concentrează eforturile de dezvoltare ale Novartis, pe lângă terapia celulară și genetică, precum și ARN.

Printre medicamentele radioligand ale grupului elvețian se numără Pluvicto împotriva cancerului de prostată și Lutathera împotriva unui grup rar de tumori gastrointestinale.

Novartis a redus numărul de locuri de muncă și costurile, iar anul trecut și-a desprins afacerea de medicamente generice Sandoz, parte a concentrării pe mai puține arii terapeutice și piețe geografice.

În februarie, a încheiat un acord pentru a cumpăra dezvoltatorul german de medicamente împotriva cancerului MorphoSys (MORG.DE), deschide o nouă filă pentru 2,7 miliarde de euro (2,89 miliarde de dolari).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

scobitori - FOTO: Freepik @wirestock
EXCLUSIV

Crossuri externe

pixel