Neuralink-ul lui Elon Musk a făcut o maimuță să joace un joc video folosindu-și doar creierul. VIDEO
09 apr, 19:45

Maimuța are implantate în creier două cip-uri create de Neuralink, compania lui  Elon Musk. Foto: Neuralink
Neuralink, compania de implanturi deținută de SpaceX și CEO-ul Tesla (TSLA) Elon Musk, a lansat un videoclip în care o maimuță pare să joace jocul pe computer Pong, folosindu-și doar creierul.

Maimuța, care este un macac mascul în vârstă de nouă ani, numit Pager, are un dispozitiv Neuralink implantat în ambele părți ale creierului său, potrivit unui videoclip postat vineri de companie pe YouTube.

Neuralink dezvoltă cipuri implantabile compatibile Bluetooth care pot comunica cu computerele printr-un receptor mic și a testat anterior tehnologia la porci.

„A învățat să interacționeze cu un computer pentru un smoothie gustos de banane care-i este livrat printr-un pai”, spune naratorul din videoclip în timp ce Pager deplasează un cursor pe ecran folosind un joystick.

Cele două dispozitive Neuralink înregistrează activitatea creierului prin intermediul a peste 2.000 de electrozi mici implantați în cortexul motor al lui Pager, zonă din creier care controlează mișcările mâinilor și brațelor, potrivit videoclipului.

Neuralink transmite informațiile din neuronii maimuței într-un decodor, care poate fi apoi utilizat pentru a prezice mișcările intenționate ale mâinilor lui Pager și pentru a modela relația dintre activitatea creierului și mișcările joystick-ului.

După o scurtă perioadă de calibrare, cip-ul poate fi utilizat pentru a muta cursorul, în loc ca Pager să manipuleze joystick-ul. Apoi joystick-ul este deconectat și Pager deplasează cursorul folosind doar creierul său. 

 

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri