Nelu Tătaru, mesaj pentru medici: Frații mei, România are nevoie de voi!

Medic costumat. Foto: MTI
Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, în cadrul unei conferințe de presă, le-a transmis un mesaj medicilor, în care îi îndeamnă să fie alături de pacienți în lupta împotriva COVID-19.

"Stimați colegi de breaslă,

Frații mei,

România are nevoie de voi!

Suntem cu toții: medici, asistente, personal medical, în această luptă contra cronometru.

Este un moment dificil în care trebuie să demonstrăm din nou că ne onorăm meseria, ca salvăm vieți, că oamenii se pot baza pe noi.

Medicina românească, întotdeauna europeană, niciodată izolată, chiar și înainte de 1989, a demonstrat că poate face față perioadelor grele. Personalul din sistem a știut să se mobilizeze și să își adune forțele atunci când este nevoie. Este timpul să o facem din nou!

Eu voi fi aici, alături de voi, cât va fi nevoie de mine, indiferent ce va urma. Fiți alături de mine pentru pacienții noștri, așa cum ați știut să fiți întotdeauna.

Știu de ce aveți nevoie pentru că am fost în teritoriu alături de voi. Și voi continua să merg în spitale pentru a evalua situația la fața locului.

Acest virus ne-a schimbat radical viața. Nu doar în România, ci toată lumea resimte presiune, teamă și consecințele răspândirii lui.

Cu toții ne întrebăm cât va dura și când vom putea reveni la ceea ce acum două luni consideram normalitate.

Nimeni nu are încă răspunsul acestor întrebări. Dar, ceea ce vedem cu toții este că doar împreună, solidari, putem merge mai departe.

Prețuiesc implicarea socială și sprijinul remarcabil venit din partea cetățenilor, a societății civile, dar și a companiilor private care susțin eforturile noastre pentru depășirea crizei.

Este binevenită și dorită implicarea mai activă a sistemului medical privat care trebuie să completeze efortul susținut al serviciului public, mult prea solicitat.

Echipa Ministerului Sănătății lucrează 24 de ore din 24 pentru a găsi resursele de care este nevoie și pentru a lua măsurile adaptate situației.

Fac apel către cetățeni să respecte măsurile impuse. Sunt luate pentru a vă proteja viața și sănătatea, nu pentru a vă îngrădi drepturile. Stați în casă cât mai mult posibil! Cooperați cu autoritățile și fiți partenerii noștri în lupta cu această pandemie!

Doar împreună, uniți și responsabili, putem să depășim această criză", este mesajul rostit de Ministrul Sănătății pentru medici. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel