Negii plantari. Ce îi produce și cum scapi de ei

Negii plantari se fac pe călcâie sau tălpile picioarelor
Negii plantari pot fi foarte supărători, astfel că oricine suferă de această afecțiune va dori să scape cât mai repede de ei. Deși nu sunt o problemă gravă de sănătate, medicul va reuși cel mai bine să rezolve problema.

Negi plantari sunt excrescențe care apar adesea pe călcâi sau talpa picioarelor. Aceștia sunt cauzate de virusul Papiloma uman, care intră în corp prin mici tăieturi sau răni în talpa picioarelor.

Negii plantari, de obicei, nu sunt o problemă serioasă pentru sănătate și se rezolvă cel mai adesea de la sine. Cu toate acestea, la unele persoane, verucile pot persista luni și necesită tratament, potrivit Harvard Medical School.

Tratamente disponibile

Acidul salicilic aplicat zilnic sau plasturi alicați timp de o săptămână, este un tratament de primă linie, deși poate necesita până la două până la trei luni pentru a vindeca infecția. O altă opțiune este crioterapia, aplicarea azotului lichid pentru înghețarea țesutului afectat.

Aceasta necesită adesea mai multe luni de tratament aplicate la fiecare două săptămâni de către medic.

În ceea ce privește remediile la domiciliu, banda aplicată pe neg și lăsată timp o săptămână a arătat rezultate mixte în unele studii. Totuși, este vorba despre un tratament cu risc scăzut, care merită încercat.

Dacă aceste tratamente standard nu funcționează, consultați un dermatolog sau podolog pentru a examina alte opțiuni. De exemplu, poate fi eficient injectarea medicamentului de tip chimioterapic bleomicină (Blenoxan) sau utilizarea topică a 5-fluorouracilului (Carac, Efudex).

Terapia cu laser a fost, de asemenea, utilizată cu un anumit succes. În unele cazuri, pot fi necesare intervenții chirurgicale minore pentru a elimina verucile.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel