Munca fizică grea crește semnificativ riscul de demență

Muncă    FOTO: pexels.com
Un studiu susține că munca fizică grea afectează nu doar mușchii și articulațiile cum se știa până acum, ci și inima și creierul.

Oamenii care fac muncă fizică grea au un risc cu 55% mai mare de a dezvolta demență decât ceilalți care nu depun un efort similar, susține un studiu al cercetătorilor de la Universitatea din Copenhaga.

”Înainte de studiu, am presupus că munca fizică grea era asociată cu un risc mai mare de demență. Este ceva ce alte studii au încercat să demonstreze, dar al nostru este primul care conectează cele două lucruri în mod convingător”, spune Kirsten Nabe-Nielsen, profesor la Departamentul de Sănătate Publică de la Universitatea din Copenhaga, care are a condus studiul împreună cu Centrul Național de Cercetare pentru Mediul de Muncă cu ajutorul Spitalului Bispebjerg-Frederiksberg.

Cercetările anterioare susțin că munca fizică grea poate avea un efect negativ asupra circulației sanguine a inimii și, astfel, și asupra alimentării cu sânge a creierului. Asta duce la dezvoltarea bolilor cardiovasculare, cum ar fi hipertensiunea arterială, insuficiență cardiacă.

Cercetătorii speră ca rezultatele studiului lor determină companiile să-și schimbe atitudinea și procedurile de lucru protejând muncitorii.

Studiul, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Dr. Doru Negru
EXCLUSIV

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel