Mită în spitale. Cătălina Poiană: Spunem STOP cazurilor de dare și luare de "plicuri" în sistemul de sănătate. Un medic vorbește prin profesionalismul și știință sa în fața pacientului

Mita in spitale. Catalina Poiana, reactie - Foto: Agerpres
Prof. univ. dr. Cătălina Poiană, medicul Monica Pop și Colegiul Medicilor București, reacție în cazul medicilor acuzați de luare de mită.

În ultimele zile, în spațiul public au apărut noi informații în cazul unor medici, acuzați că primeau mită de la pacienţi.

În acest caz, Colegiul Medicilor din Municipiul București, prof. dr. Cătălina Poiană și medicul Monica Pop au transmis mesaje ferme cu privire la cazurile medicilor care comit astfel de fapte. 

Mai mult, medicii subliniază faptul că în spațiul public ar trebui să se promoveze și faptele bune ale medicilor și asistentelor, nu doar cazurile negative.

Într-un mesaj publicat pe pagina de Facebook, Colegiul Medicilor din Municipiul București "condamnă ferm și se delimitează de cazurile prezentate în spațiul public, care vizează corupția din sistemul de sănătate și practica de a lua bani de la pacienți a unor medici, dacă aceste cazuri se vor confirma în justiție".

"Considerăm că este nedemn să existe astfel de situații pentru noi, ca medici, și apreciem că sunt incompatibile cu ceea ce reprezintă profesia de medic astfel de cazuri prezentate public cu medici acuzați că au luat șpagă, dacă acestea se vor confirma în justiție. Majoritatea medicilor sunt oameni corecți și profesioniști, iar aceste cazuri de corupție umbresc relația dintre medic și pacient și ne vulnerabilizează pe noi, ca profesie. Mesajul meu vine ca o delimitare clară, mai ales că am citit diverse reacții ale oamenilor, ale societății și consider că nu este firească o culpabilizare a medicilor la nivel general, dar și că noi, ca profesie, trebuie să luăm atitudine", a declarat. prof. univ. dr. Cătălina Poiană, președintele Colegiului Medicilor din Municipiul București.

"Spunem ferm STOP acestor cazuri și ne delimităm, ca și colegiu teritorial și organizație profesională a medicilor, de astfel de cazuri de dare și primire a “plicului” în sistemul de sănătate", a mai transmis Cătălina Poiană. 

Cătălina Poiană: Un medic vorbește prin faptele sale, prin activitatea sa profesională, prin profesionalismul și știință sa în fața pacientului

Anterior acestui mesaj în numele Colegiului Medicilor din Municipiul București, prof. univ. dr. Cătălina Poiană a scris un mesaj pe pagina personală de Facebook în care a scris că: "Un medic vorbește în primul rând prin faptele sale, prin activitatea sa profesională, prin profesionalismul și știință sa în fața pacientului, prin grijă, iar un profesor universitar prin modul în care însuflețește și dezvoltă prezentele și viitoarele generații de medici. Și bineînțeles prin implicarea în acțiuni care vizează comunitatea.

Fiecare după priceperea și firea sa.

Totuși, noi trebuie să fim exemple pentru societate, pentru medicii tineri, pentru profesia medicală în ansamblul său. Nu cazurile negative și certurile trebuie să ne reprezinte".

Medicul Monica Pop, reacție: Spunem STOP denigrării sistemului de sănătate. Medicii și asistentele își sacrifică sănătatea și viața pentru ca alții să trăiască!

"Spunem STOP și denigrării sistemului de sănătate din media! Medicii și asistentele își sacrifică sănătatea și viața pentru ca alții să trăiască!

Se mediatizează numai cazurile negative și asta e total în detrimentul populației! Colegiul trebuie să ia atitudine în această campanie de denigrare!", a scris și medicul Monica Pop, ca răspuns al postărilor Cătălinei Poiană.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

AVC: Trei factori de risc majori. Doi provoacă AVC sever

Crossuri externe

pixel