Mioara Roman a murit

mioara roman - FOTO: Freepik@yonadersergio
Mioara Roman, fosta soție a lui Petre Roman, a murit.

Mioara Roman a murit. Anunțul a fost făcut de fiica sa, Oana. Mioara Roman a murit la vârsta de 83 de ani. Aceasta suferea de o formă severă a bolii Parkinson.

"Drum lin în lumină, mama mea bună și frumoasă. Îngerii să te vegheze și să povești tuturor acolo sus toate lucrurile minunate pe care le povesteai aici. Tot ce sunt îți datorez. Mulțumesc, mămică, pentru tot. Te iubesc și te voi iubi mereu. Dumnezeu să te ierte și să te odihnească în pace", a scris Oana Roman, pe o rețea de socializare.

Anunțul decesului Mioarei Roman făcut de fiica sa, Oana Roman - FOTO: Captură Instagram@Oana Roman

Mioara Roman, probleme de sănătate

Mioara Roman se confrunta cu probleme medicale. Aceasta suferea de o formă gravă de Parkinson, însă şi de o degenerare neurocognitivă. În ultimii ani, Mioara Roman a fost la azil, acolo unde i s-a acordat îngrijire medicală permanentă. Oana Roman a explicat recent de ce a ales ca mama ei să trăiască într-un azil de bătrâni. 

"A fost cea mai bună decizie pe care puteam să o fac pentru ea din două motive: să-i prelungesc viața și să-i prelungesc viața în demnitate. Din păcate, aceste degenerări cognitive sunt foarte rapide, ele avansează foarte rapid, iar știința încă nu a descoperit nicio modalitate de a le ține în loc sau de a le da înapoi.

Lucrurile au evoluat rapid, din păcate. Dacă ea acum doi ani, un an și jumătate era bine, acum nu mai este același lucru. Prima oară am fost cu ea acum un an și opt luni într-un centru ca să o evaluăm. Am mai adus-o acasă, nu a fost bine, așa că am luat decizia, după ce am discutat cu toți doctorii, cu psihiatrii, cu toată lumea, împreună cu ei am decis că varianta cea mai bună ca această degenerare să fie ținută sub control și pentru ca ea să nu se degradeze prea repede e să stea într-un loc în care să primească toate îngrijirile de care are nevoie în timp real.

Trăiești mai mult în demnitate. Am ales să vorbesc public, pentru că oamenii trebuie să înțeleagă. Eu am reușit să schimb mentalități în țara asta. Să nu-mi spună mie cineva pe lumea asta că este OK ca un copil să schimbe scutecele părintelui. Nu e demnitate nici pentru părinte, dar nici pentru copil. Nu e demnitate", a povestit Oana Roman, la podcastul lui Jorge

În luna octombrie a anului trecut, Mioara Roman a fost supusă unei operații de urgență la Spitalul Floreasca din Capitală. 

Mioara Roman - FOTO: Instagram@Oana Roman

Petre Roman și Mioara Roman au divorțat în anul 2007, după 30 de ani de căsnicie. Mioara Roman a fost șefă de promoție, jurnalist de radio, traducător, dar și specialist al istoriei și civilizației țărilor arabe.

Mioara Roman - FOTO: Captură YouTube@Antena1

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

mancat de paste foto: freepik@wayhomestudio
EXCLUSIV
Cum trebuie să mâncăm de Paște. Ligia Pop: Acesta e secretul!
indulcitori artificiali - FOTO: Freepik@italo2
EXCLUSIV

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel