Medicul rezident care l-a operat pe Florin Busuioc, anunțul zilei

Medicul rezident Eugen Ţieranu, cel care l-a operat pe actorul Florin Busuioc, a declarat, după intervenția de marți noaptea, că nu se consideră un erou și că își face meseria cu plăcere.

În vârstă de 30 de ani, Eugen Ţieranu nu este angajat al spitalului, dar a venit imediat de acasă şi a acceptat să intre în sală alături de colegul său, Paul Traşcă, pentru a-l opera pe Busu.

Tânărul Ţieranu este rezident în ultimul an, în Bucureşti, iar de la 1 ianuarie 2019 va avea oficial statutul de şomer. Deşi Spitalul Judeţean din Craiova putea să-l angajeze până acum la Clinica de cardiologie, solicitarea i-a fost refuzată, întrucât scoaterea posturilor la concurs este tergiversată de luni întregi.

VEZI SI Infarctul miocardic acut sau atacul de cord. De ce a ajuns Busu la spital. VIDEO

Actorul Florin Busuioc a suferit un infarct miocardic marţi, 6 noiembrie, în jurul orei 21.30, după ce ieşise de pe scenă. Medicii de la SMURD au reuşit să-l resusciteze la Filarmonica din Craiova, acolo unde i s-a făcut rău. Actorul jucase într-o piesă de teatru, iar la finalul spectacolului a spus că nu poate să mai respire. A vrut să meargă afară, să ia o gură de aer, dar nu a reuşit. S-a aşezat pe un scaun şi s-a prăbuşit. Imediat colegii au sunat la 112. Şase apeluri s-au dat, unul după altul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel