Medicul erou de la Piatra Neamţ, umilit de Ministerul Sănătăţii: ar putea rămâne fără concediu medical, deși este în plin proces de recuperare

Medicul Cătălin Denciu este în plină recuperare    Sursa foto: beldefnews.mil.be
Cătălin Denciu, medicul erou care a sărit în foc pentru a ajuta alţi oameni să trăiască, ar putea rămâne fără concediu medical, deși se află încă în plin proces de recuperare după ce a suferit arsuri grave în incendiul din toamna trecută de la spitalul din Piatra Neamț.

Cătălin Denciu, medicul care a sărit în foc pentru a-și salva pacienții și a suferit arsuri grave în incendiul ce a izbucnit la spitalul din Piatra Neamț în toamna trecută, ar putea rămâne fără concediu medical din 23 august, din cauza unui vid legislativ, notează Antena 3. 

"Istoria dureroasă a acestui om constă în neclarităţile legislative cu care avem de-a face. În primul rând, istoria medicală arată că acest om pentru noi este un model. Este o emblemă vie, un om care are familie, are copii şi care, mai presus de tot, şi-a iubit semenii. Datori suntem ca toată viaţa lui să avem grijă de el, de copiii lui, de familia lui", a declarat dr. Valeria Herdea, vicepreşedintele Colegiului Medicilor.

Dr. Herdea a explicat cum normele şi ordonanţele Ministerului Sănătăţii sunt în măsură să îl lase pe medicul erou de la Piatra Neamţ fără concediul medical începând cu data de 23 august 2021.

"Ne lovim de celebra ordonanţă, OUG 158, care priveşte concediile medicale şi de normele de aplicare. Şi am să vă spun uşor traiectoria. Am încercat să luăm legătura cu doamna ministru prin Violeta Alexandru, pentru a-i prezenta situaţia şi pentru a-i solicita sprijinul.

Pentru a se găsi un punct special pentru acest om în această "minunată" lege. Pentru că nu este prevăzută o astfel de situaţie. Un om care nu a trecut printr-un accident de muncă, ci a sărit în foc ca să îşi ajute semenii, nu poate fi ajutat pentru că nu avem prevedere legală şi nu putem face nimic.

În această situaţie, am mers pe 20 iulie, la discuţii, la negocieri cu preşedintele Casei Naţionale de Asigurări, pentru a discuta despre normele de aplicare ale acestei ordonanţe de urgenţă.

Am explicat şi am spus frumos: hai să mai introducem încă un punct la această prevedere legală pentru că avem nevoie să îl putem ajuta. Aşa cum este dr. Denciu vor fi şi alţii pentru că sistemul medical nu a întinerit. Sistemul medical este la capătul unei birocraţii lungi, la capătul unei subfinanţări cronice de mai bine de 40-50 de ani şi astfel de situaţii vor mai fi", a mai explicat dr. Valeria Herdea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel