Riscul de a dezvolta cancer poate fi...
Simularea examenului de admitere la Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" Bucureşti va avea loc pe 18 și 25 mai în mai multe clădiri. S-au înscris circa 4.600 de liceeni, cu 800 mai mulţi faţă de ediţia din 2018, anunță Agerpres.
3.000 dintre ei vor susține simularea sâmbătă, 18 mai, iar restul - pe 25 mai. Potrivit sursei citate, s-au înscris un număr record de tineri la simularea admiterii anul acesta - 3.000 de liceeni din clasele a XI-a şi a XII-a, cu 300 mai mulţi faţă de ediţia anterioară.
Pentru Medicină s-au înscris circa 3.000, pentru Medicină Dentară şi Farmacie - 1.175, respectiv 400 de liceeni.
Ultimii vor susține examenul pe 25 mai.
Înscrierilor au avut loc între 4 martie și 19 aprilie, iar taxa de participare, 80 de lei. Întreg procesul de înscriere de pe site-ul Societăţii Studenţilor în Medicină din Bucureşti şi de pe platforma UMFCD a fost atent supravegheat şi coordonat de o echipă de 30 de studenţi la Medicină, mai precizează Agerpres.
Organizatorii anunță că simulare se va desfășura în 48 de săli după cum urmează: 25 - Palatul Facultăţii de Medicină, 2 - Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, 3 - Institutul Naţional de Sănătate Publică, 10 - Facultatea de Farmacie, 7 - Academia de Studii Economice Bucureşti, clădirea Virgil Madgearu, 2- Academia de Studii Economice Bucureşti, clădirea Ion Angelescu.
Se va intra în sălile de examen până la ora 10, iar la ora 10.30 se vor afişa subiectele de concurs.
Adrian Păun, coordonator al simulării examenului de admitere la Facultatea de Medicină Generală, ediţia 2019, fost participant la simulare și acum student în anul IV, susține că testarea va avea subiecte de dificultate medie:
„Este important înainte de toate să creem o atmosferă cat mai apropiată de realitatea examenului de admitere. Simularea va cuprinde subiecte de dificultate medie, realizate cu sprijinul cadrelor universitare ale UMFCD, pentru a-i ajuta pe liceeni să îşi testeze cunoştinţele acumulate şi să aibă timp să aprofundeze materia, în aşa fel încat la examenul final din vară aceştia să fie mulţumiţi de rezultatele lor. Tot prin ochii lor privind, ştim că este important să le oferim şi o mică parte din tot ceea ce îi aşteaptă atunci cand vor deveni studenţi, fapt pentru care am gandit acest târg de proiecte şi prezentare a vieţii de student la medicină. Vor înţelege astfel că oricat de greu ar fi examenul de admitere, el este doar începutul unei etape grele, dar frumoasă din viaţa lor".
În ziua simulării, ajunsă la ediția a zecea, se va derula un proiect special, „UMF Survival Fair", gândit să vină în sprijinul elevilor care doresc să știe mai mult din viaţă de student la Medicină, oportunităţile pe care le pot avea, iar la final vor beneficia la final de un tur ghidat al Palatului Facultăţii de Medicină pentru a afla istoria din spatele zidurilor.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Riscul de a dezvolta cancer poate fi...
Această metodă simplă ne ajută să...
Această vitamină îți protejează...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
Acesta este detaliul la care să fii...
Acest truc simplu te scapă rapid de...
Aceste alimente scad semnificativ...