Medicamentul care distruge cancerul. Rezultate uimitoare pe pacienți. Cătălin Radu: Are cele mai bune date de supraviețuire din tot ce există. Avem foarte mulți pacienți care au răspuns la tratament

Medicamentul - Foto: Freepick
EXCLUSIV
Medicamentul pentru cancer care dă rezultate uimitoare. "Oncologia s-a schimbat foarte mult. În acest moment, medicamentul are cele mai bune date de supraviețuire din tot ce există. Educă sistemului imunitar, care surprinzător, reușește după aceea să și rămână educat".

Cătălin Radu, managerul Bristol Myers Squibb, ne-a vorbit despre oncologia din România, despre cum arată în momentul de față situația pacienților români, ce tratamente inovative au apărut și cum ar trebui să beneficiere pacienții din România de acestea.

Cătălin Radu a afirmat că "oncologia s-a schimbat extraordinar de mult și să știți că s-a schimbat și în România".

Primul semn al cancerului la plămâni. Ascultă-ți tusea! Radu: Mi s-a părut extraordinar. Ignorăm atât de mult că în spatele unei banale tuse poate fi, de fapt, un cancer bronhopulmonar

"Și pacienții din România au o șansă extraordinară la tratamente care aproape transformă boala oncologică într-o boală cronică", ne-a mai spus Cătălin Radu.

Medicamentul pentru cancer care dă rezultate uimitoare pe pacienți: În acest moment are cele mai bune date de supraviețuire din tot ce există. Avem 48% din pacienți în viață la 7 ani. Mi se pare ceva de domeniul fantasticului

 

"Am să vă dau câteva exemple. Avem pacienți din studii produse Bristol Myers Squibb (BMS), care sunt în viață la 7 ani de când au început tratamentul.

Pentru o boală cum ar fi melanomul metastazat, melanomul malign, unde speranța de viață până să apară produsele de imuno-oncologie aproape nu exista aș îndrăzni să spun.

Cu combinația de două medicamente imuno-oncologice de la BMS, care după știința mea, în acest moment are cele mai bune date de supraviețuire din tot ce există, noi avem o rată de supraviețuire de peste 50% la 5 ani. 5 ani este un termen standard. 

Avem 48% din pacienți în viață la 7 ani. Mi se pare ceva de domeniul fantasticului", a declarat Cătălin Radu, managerul Bristol Myers Squibb, în exclusivitate pentru DC Medical și DC News, în cadrul emisiunii "Dezbateri în sănătate".

"Sunt 7 ani de viață câștigați, dar în acest interval pot apărea noi descoperiri care duc și mai departe. În HIV / SIDA s-a observat mecanismul ăsta, a fost demonstrat că pe măsură ce trecea timpul, câștigai timp cu medicamentele noi, inovative, apăreau alte produse care luptau cu virusul încă o perioadă și reușeau să-l țină sub control. S-a ajuns practic să fie considerată boală cronică HIV/SIDA. Deci dacă și în cancer se urmează același traseu, putem spune că veștile sunt bune", a completat jurnalistul Val Vâlcu, moderatorul emisiunii.

De ce cade părul când faci chimioterapie

 

"Cancerul este, din păcate, o boală care mai are foarte multe de descoperit sau în care mai avem foarte multe descoperit, pentru că suferă în permanență mutații.

Sunt milioane, miliarde de mutații posibile. Și dacă aș îndrăzni să intru un pic în istorie, tratamentul cancerului a început chirurgical, când se putea, și care a rămas o opțiune extraordinar de bună, cu condiția să-l depistezi timpuriu.

A început cu chimioterapie, ca tratament medicamentos.

Ce făcea? Omora aproape indiscriminatoriu orice celulă cu multiplicare rapidă.

De aia la chimioterapie cade părul, nu mai cresc unghiile... 

A venit o altă etapă care a început să ia selectat, să țintească, sunt terapiile țintite, așa se și și numesc diverșii inhibitori", ne-a mai spus directorul Bristol Myers Squibb România.

Ultima descoperire în tratarea cancerului, rezultate senzaționale: Avem foarte multe cazuri de pacienți, care la ani de zile după oprirea tratamentului au avut în continuare răspunsul la tratament

"Ultima descoperire este, ca pionier, imuno-oncologia, educarea sistemului imunitar, care surprinzător, reușește după aceea să și rămână educat.

Pentru că avem foarte multe cazuri de pacienți, cazuri documentate, care la ani de zile după oprirea tratamentului au avut în continuare răspunsul la tratament.

Deci fie boală care nu a mai progresat, fie intrat în remisie la un anumit timp după ce a oprit tratamentul, ceea ce spune că mecanismul este extraordinar de complex și că celula odată educată cumva acolo rămâne o perioadă.

Dar mai avem foarte multe de depistat, pentru că există forme în continuare care au nevoie.

Cancerul bunohopulmonar aproape a crescut de 7 ori rata de supraviețuire, dar e în continuare sub 20% la 5 ani, ceea ce ne spune că și acolo mai avem", a mai spus Cătălin Radu.

"Oricum în melanom este ceva ce nici nu ne închipuiam. Se spunea că e cancerul fără tratament, fără soluție. Diagnosticul, odată pus, era închis subiectul, iar acum să existe rezultate de 7 ani și probabil că, repet, vor mai veni astfel de produse", a conchis Val Vâlcu.

Vezi mai multe în video:

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Diferența dintre RMN și CT: ce trebuie să știi despre fiecare

Crossuri externe

pixel