A început cu un simplu obicei...
,,Noi credem că este important să se dezvolte un set de standarde și repere pentru a ajuta comunitatea să accelereze livrarea de medicamente către pacienții”, a declarat dr. Alex Zhavoronkov, fondator și director executiv al Insilico Medicina, compania care a creat platforma.
Atît echipele care lucrează cu inteligența artificială (AI), cât și oamenii de știință din domeniul medical pot contribui cu seturi de date și modele în MOSES, speranța. Inițiatorilor fiind că platforma va crește ritmul de descoperire a medicamentelor, facilitând în același timp partajarea și compararea noilor modele.
,,La Insilico Medicine, luăm în serios reproductibilitatea și evaluarea corectă a modelelor de învățare a mașinilor. O popularitate crescândă a aplicațiilor generative AI în descoperirea medicamentelor impune necesitatea unei platforme standardizate de benchmarking susținută și întreținută de comunitatea de cercetare. Cu MOSES, venim cu un pas mai aproape de obiectivul final. Descoperirea de medicamente este o zonă a pieței medicale dar care se așteaptă să fie puternic afectată datorită AI și învățării mecanice", a spus Alexander Zhebrak, un cercetător AI.
Potrivit unui raport recent, AI va evolua în continuare, iar rezultatele vor începe să se vadă, în special în diagnosticarea bolilor, descoperirea de medicamente, și analizele de risc, informează AI in HealthCare.com. Ideea de-a accelera descoperirea noilor medicamente nu este nouă.
Cercetătorii de la Universitatea Waterloo au dezvoltat o nouă tehnologie numită Pattern to Knowledge (P2K), capabilă să prezică legăturile din biosecvențe în câteva secunde și să reducă blocajele din cercetare ce privesc medicamentele. P2K utilizează inteligența artificială pentru a accesa cunoștințele profunde din date, în loc să se bazeze exclusiv pe învățarea clasică a mașinilor.
Un medicament nou ajunge la pacient după cel puțin 10 ani de cercetare și peste un miliard de dolari investiți. Noile tehnologii bazate pe AI ar putea reduce necesitatea testelor de laborator costisitoare și consumatoare de timp.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
A început cu un simplu obicei...
Ce se întâmplă în creier dacă te trezești devreme. Un neurolog...
Ne credem mai protejați ca niciodată,...
Știai că banalele bubițe de la gură...
Dispozitivul care poate depista...
Boala care afectează un milion de...
COVID, impact grav pe termen lung....